پنج شنبه, 17ام آبان

شما اینجا هستید: رویه نخست یادگارهای فرهنگی و طبیعی زیست بوم نجات دریاچه ارومیه با تأمین 3.1 میلیارد متر مکعب حقابه

زیست بوم

نجات دریاچه ارومیه با تأمین 3.1 میلیارد متر مکعب حقابه

برگرفته از

همشهری آنلاین -اسد افلاکی

با ابلاغ مصوبه هیات دولت و تامین3.1 میلیارد متر مکعب آب مورد نیاز دریاچه ارومیه این زیستبوم با ارزش از مرگ حتمی نجات می‌یابد
مدیر طرح ملی حفاظت از تالاب‌های ایران، با اشاره به اینکه طرح مدیریت جامع دریاچه ارومیه تهیه و با یک مصوبه پیشنهادی به هیات دولت ارسال شده است،

افزود: این مصوبه تنها راه خروج ارومیه از بحران کنونی است و انتظار می‌رود با ابلاغ آن از سوی دولت، موانع موجود تخصیص حقابه این دریاچه برطرف شود به‌ویژه آنکه در حال حاضر تفاهم کامل برای رعایت حقابه میان تمامی نهادهای ذیربط 3  استان آذربایجان شرقی، غربی و کردستان که حوزه آبریز دریاچه ارومیه در اراضی آنها قرار گرفته است وجود دارد.

به گفته وی،  کل میزان آب تولیدی در 3 استان یاد شده رقمی معادل 2/7 میلیارد متر مکعب است که با تعیین حقابه دریاچه ارومیه مشکلات سد‌سازی‌ و بهره‌برداری آب از منابع آبی برطرف می‌شود.

دکتر علی نظری دوست، که 1اسفنددر جمع خبرنگاران سخن می‌گفت، از تهیه طرح جامع مدیریت دریاچه پریشان نیز خبر داد و افزود: طرح جامع مدیریت تالاب شادگان هم مراحل نهایی خود را طی می‌کند و در نیمه دوم اسفندماه امسال این طرح به مراجع ذیربط ابلاغ می‌شود.

مدیر طرح ملی حفاظت از تالاب‌های ایران با اشاره به اینکه زندگی و معیشت بیش از 100 هزار نفر مردم حاشیه تالاب شادگان به این تالاب وابسته است، تصریح کرد: هرگونه تهدیدی در تالاب شادگان حیات و معیشت این گروه پرشمار را با خطر جدی مواجه می‌سازد.

نظری دوست خاطرنشان کرد: تلاش دست‌اندرکاران طرح حفاظت از تالاب‌ها،  تهیه یک مدل مدیریتی بدون استرس برای کل تالاب‌های کشور است که طی آن نیاز آبی هر تالاب محاسبه شده باشد و در شورای‌عالی آب به تصویب برسد و وزیر نیرو آن را تایید کند.

نظری دوست، از مرزبندی و پهنه‌بندی زیستگاه‌ها در تالاب‌های کشور برای نخستین بار خبر داد و گفت: با وجود وسعت زیاد محیط پیرامونی دریاچه ارومیه،  دو سوم حریم این دریاچه میله‌گذاری و مرز آن تعیین شده و فاصله میله‌ها به‌طور متوسط 500متر و ارتفاع آن 70 سانتی‌متر است. قرار است این طرح در تالاب پریشان پس از یک دوره بارندگی و مشخص شدن وضعیت تالاب به اجرا درآید.

وی در پایان از تدوین استراتژی ملی و برنامه عملیاتی  مدیریت تالاب‌های کشور خبر داد و گفت: پیش نویس این برنامه تهیه و نظرات مشاوران خارجی هم در آن اعمال شده و قرار است به ذی‌نفعان ارجاع شود.

این برنامه که تا قبل از نیمه دوم سال 89 به تصویب می‌رسد در واقع رویکرد کلیه دستگاه‌های اجرایی را برای تمام تالاب‌های کشور مشخص می‌کند.

در این نشست خبری،  مسعود باقرزاده کریمی کارشناس مسئول تالاب‌ها از انجام مراحل نهایی و امضای پیش‌نویس تفاهمنامه تامین حقابه و تعیین نیاز آبی تالاب‌های کشور توسط سازمان محیط‌زیست خبر داد و گفت: این پیش نویس در مورد تک‌تک تالاب‌های ایران که نیاز آبی دارند برنامه دارد و براساس آن حقابه تمام تالاب‌ها تعیین و تامین می‌شود.

به گفته وی در مورد دریاچه بختگان و ارومیه که وضعیت آبی مناسبی ندارند به‌طور جدی کار شده،  حتی در مورد تالاب هامون بحث چاه‌نیمه‌ها و حقابه آنها نیز مورد توجه قرار گرفته است.

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

در همین زمینه