زیست بوم
خیرین آب را به روی طبیعت بستند - «ایستگاه صلواتی» جان چشمه «پونه» را گرفت
- زيست بوم
- نمایش از سه شنبه, 31 تیر 1393 19:44
- بازدید: 4637
چشمه پونه الوند از سوی عدهای ناشناس که خود را به عنوان خیر معرفی میکنند، تخریب و آب آن با لولههایی به سمت یک ایستگاه صلواتی در کنار جاده هدایت شده است.
air-jordan-4-retro-cement-x-new-era-chicago-bulls-sneaker-hook-up-hat | Latest Releases , IetpShops - Women's Nike Air Jordan 1 trainers - nike air force suede blauw shoes boots sale free
خبرگزاری میراث فرهنگی – گروه میراث فرهنگی – چشمه پونه الوند از سوی عدهای ناشناس که خود را به عنوان خیر معرفی میکنند، تخریب و آب آن با لولههایی به سمت یک ایستگاه صلواتی در کنار جاده گنجنامه به سمت پیست اسکی هدایت شده است. این اقدام موجب خشک شدن پوشش گیاهی منطقه شده است.
به گفته دوستداران میراث فرهنگی و محیط زیست در همدان، این اولین بار نیست که با استفاده از باورهای مردمی اقدام به تخریب میراثی از این سرزمین میشود و اولین مورد نیست که در همدان چشمهای نابود و منطقهای طبیعی خشک میشود؛ این روزها احداث سازههای تله کابین که تا نزدیک کتیبههای گنجنامه رسیده و نابودی بخش بزرگی از کوهستان الوند را سبب شده به همراه تخریب چشمه ها، باغها و طبیعت همدان بخشی از برخورد با میراث این استان است.
پس از تخریب چشمه «پونه» الوند، 10ها تن از کوهنوردان، طبیعت دوستان و فعالان محیط زیست همدان با نگارش و امضاء نامهای سرگشاده خطاب به مسئولان استانی خواستار توقف تخریبها و بازگرداندن این چشمه به صورت اولیه و سپردن عاملان این تخریب به مجاری قانونی شدند .
سال گذشته پس از اعتراض فعالان مدنی به تخریب چشمه ملک، به حکم مقامات قضائی استان این چشمه که توسط اهالی روستای دیوین تخریب شده بود، به صورت اولیه بازگردانده شد که اتفاق خوبی بود، اکنون فعالان محیط زیست استان بار دیگر چنین برخوردی را از مسئولان انتظار دارند.
«محمدحسین مقدم»، مدیر گروه کوهنوردی پویان همدان میگوید: «چشمه پونه در ارتفاعات مسیر جاده گنجنامه به پیست اسکی تاریک دره قرار داشت و کوهنوردان و خانوادهها در کنار این چشمه چادر زده و استراحت میکردند. آب این چشمه مسافت طولانی را از سرچشمه تا داخل تاریک دره را سیراب میکرد که بعد از قطع آب سرسبزی منطقه از بین رفته است. گیاهان داروئی و صنعتی و پوشش گیاهی منطقه با آب این چشمه سیراب میشدند و جانوران و حیات وحش کوهستان الوند نیز از آب آن مصرف میکردند. اخیرا کسانی پیدا شدند، چشمه را کور کردند آب چشمه را با صدها متر لوله کشی به سازه ناهمگونی در کنار جاده ایجادکرده، انتقال دادند و اسم آن را گذاشتند، ایستگاه صلوات که باعث تخریب طبیعت میشود.
این عضو فدراسیون کوهنوردی ادامه میدهد: «این روزها کسانی که روزانه از این آب استفاده میکنند بیشتر برای شستن ماشین هایشان است و کف و مواد شوینده که داخل محیط طبیعی پخش میشود، آلاینده های است که آب های سطحی و سفره های زیرزمینی را آلوده میکند، جالب است همین آب را شرکت آب و فاضلاب کیلومترها پائینتر در منطقه تقسیم آب گنجنامه فراوری و تسویه کرده و به شهروندان همدانی می دهد. لازم است که تمامی نهادها و مردم به این موضوع توجه کنند، پیش از اینکه حیوانات کوهستان بر اثر تشنگی از بین بروند و پوشش گیاهی منطقه به دلیل بی آبی خشک شود و قبل از اینکه آلایندهها بیشتر از این داخل آبهای جاری شود از این کار جلوگیری کنند، لوله ها را جمعآوری کنند و آب به مسیر طبیعی خود بازگردد و کسانی که قبلا در کنار این چشمه تفریح میکردند و از زیبائیهای آن لذت می بردند باز هم از این محیط استفاده کنند.
مقدم در پاسخ به این سئوال که آیا انجمن شما از طریق نهادهای رسمی و ادارههای مرتبط و متولی پیگیری کرده است که چه کسانی عامل این تخریب هستند؟ میگوید: «کسانی که در این امور شاغل هستند، مسئولیت دارند و وظیفه رسیدگی به این کارها را دارند بی توجه هستند و کسانی که دلسوز طبیعت هستند و در مورد طبیعت علم دارند و روی این قضایا واکنش نشان میدهند دستشان کوتاه است. ما به هر مرجعی که مراجعه می کنیم مسئولیت را به گردن دیگری میاندازند، یکی می گوید آب و فاضلاب موافقت کرده ، یکی میگوید از دست منابع طبیعی خارج شده و مسکن و شهرسازی مسئول است به هر حال هر کسی مجوز صادر میکند باید به این کارها علم و آگاهی داشته باشد، پیامدها را بررسی و سپس مجوز صادر کند به دلیل پاسخگو نبودن مسئولان، طبیعت دوستان و کوهنوردان همدان مجبور شدند نامه سرگشاده منتشر کنند تا شاید عامل و یا عومل این تخریب مشخص شود.»
این دوستدار طبیعت در مورد نصب تابلو به نام خیرین روی منبع آب میگوید: ما به کار خیرین احترام میگذاریم اما انتظار داریم به عنوان "خیر" به کارهای سطحی دست نزنند و سطحی عمل نکنند و بنیادی ویران نکنند. با این عمل نه تنها طبیعت و چشمه تخریب شده،بلکه حقوق عمومی مردم نیز نادیده گرفته شده ، طبیعت متعلق به همه مردم بوده و میراثی ملی است و نباید اگر کسی معتقد به کار نیک است از کیسه دیگران خرج کند.
حسین زندی