دیدهبان خلیج فارس
حذف نام خلیج فارس این بار در حاشیه اجلاس گروه 15 در تهران!
- ديده بان خليج فارس
- نمایش از دوشنبه, 27 ارديبهشت 1389 09:44
- بازدید: 5049
برگرفته از تابناك
یر اساس عرف دیپلماتیک در حاشیه اجلاس و نشست های مهم بین المللی کشور های میزبان میکوشند با ااستفاده از ظرافت های دیپلماتیک، حقوق ملی به حق و حتی ادعاهای ارضی خود را مطرح، تثبیت و به طور مستقیم و غیر مستقیم به تایید کشور های شرکت کننده میهمان برسانند.
به گزارش "تابناک"، در حالی که طی سال های گذشته و به ویژه در روزهای اخیر شاهد تعرض مداوم و برنامهریزی شده برخی کشورهای عربی به پیشینه و نام رسمی، بینالمللی و تاریخی خلیج فارس وحرمت شکنی و گستاخی کشور های آنها علیه این نام تاریخی و هویت ایرانی جزایر سه گانه و کرانه های آن هستند، متاسفانه در اجلاس در حال اجرای گروه 15 با حضور سران و مقامات ارشد 18 کشور دنیا از قاره های مختلف در تهران، نه تنها به طور ملموس هیچ نشانی از کاربرد واژه رسمی و بین المللی خلیج فارس را شاهد نبوده ایم بلکه حتی در اجلاس مشترک رئیس جمهور کشورمان با آقای لولا داسیلوا، رییس جمهور برزیل، دریاهای شمال و جنوب یعنی دریای کاسپین(مازندران) و خلیج فارس در برابر دیدگان متحیر میهمانان از نقشه ایران حذف شده است!!
این در حالی است که ملت ایران، موضوع تمامیت ارضی و تهدیدهای موجود علیه خلیج فارس به ویژه از سوی کشور های عربی را با نگرانی و حساسیت ویژه دنبال می نماید که نمونه آن را در واکنش شدید افکار عمومی علیه پایین آوردن پارچه نوشته خلیج فارس توسط ناظر عرب بازی ذوب آهن در اصفهان و ناراحتی عمومی از توهین کشور های عربی در نشاندن ریاست جمهوری ایران در زیر تابلوی نام جعلی برای خلیج فارس در اجلاس شورای همکاری خلیج فارس را شاهد بوده ایم.
همچنین مسأله اهانت نشریه نشنال ژئوگرافی به نام خلیج فارس و واکنش ایرانیان سراسر جهان که حتی پیشتر از دولت وقت در سال 1383 به این مسأله واکنش نشان داده و این نشریه را به عذرخواهی واداشته اند نمونه ای تاریخی و قابل تامل در میزان علاقه و حساسیت ایرانیان به هویت ملی تاریخی و حدود سرزمینیشان است. انکار نمیتوان کرد که تمامیت ارضی هر کشور و حفظ و حراست از قلمرو مرز های خشکی و دریایی آن، ابتداییترین جزء اتحاد وانسجام ملی آن کشور به شمار میرود و قوام و بقای هر ملتی بر مبنای حفظ تمامیت ارضی آن کشور استوار است.
بر پایه این گزارش، این در حالی است که همه کشور های دنیا نهایت تلاششان را با شیوه های مختلف سیاسی و دیپلماتیک در حفظ تمامیت ارضی کشور خود به کار می گیرند به طور مثال هندوستان در همه نقشه های رسمی به ویژه در اجلاس و نشست های بین المللی سرزمین کشمیر کامل را به عنوان جزیی جدایی ناپذیر از هند مطرح می کند یا چین همواره تایوان را جزیی جدایی ناپذیر از سرزمین چین اعلام و تبلیغ می کند که همین پافشاری و کوشش تزلزل ناپذیر صد ساله ملی به بازگشت سرزمین های اشغال شده هنگ کنگ و ماکائو به این کشور انجامیده و برای بازگشت تایوان نیز این بازگشت متصور است.
این تجربه ای است که ایرانیان نیز می توانند در بازیابی سرزمین های از دست رفته ملی خود در شمال و جنوب را به کار گیرند که البته همت و عشق به آب وخاک و همیت ملی اصلی ترین ابزار آن محسوب می شود. بی تردید این تنها راهی است که دولت های عربی را که نهایت تلاششان را در تبلیغ موضع ناحق خود در جا انداختن نام جعلی برای خلیج فارس و ادعای ارضی علیه تمامیت ارضی و جزایر سه گانه ایران با سماجت و پیگیری افسار گسیخته دنبال می کنند را می تواند سر جای خود بنشاند.
این گزارش می افزاید، دستگاه سیاست خارجی ایران واقف است که همه 22 کشور عربی در تمامی اجلاس های ملی و بین المللی به ویژه نشست های مشترک با اتحادیه اروپا،اتحادیه سارک،اتحادیه کشور های آمریکای جنوبی و حتی سفر مقامات و دولتمردان سیاسی آمریکایی و اروپایی به منطقه با روش های مختلف از جمله نشست ها و میز گرد های رادیو تلوزیونی و مطبوعاتی،بازدید هدفمند از کرانه های خلیج فارس،برگزاری تور های خلیج فارس نوردی و ... نهایت تلاش خود را به کار می گیرند تا به صورت های مستقیم و غیر مستقیم با کاربرد نام جعلی و چاپ نقشه های جعلی نام غیر واقعی،غیر علمی و غیر تاریخی را برای خلیج فارس جا بیاندازند و در قبال دادن تسهیلات مالی به این کشور ها و رسانه های گروهی همراهشان حمایت های آنان از ادعاهای ارضی خود علیه ایران را به دست آورند.
تاریخ اثبات می کند که ایران در طول تاریخ کهن خود، هیچگاه به دنبال توسعهطلبی علیه تمامیت ارضی همسایگان نبوده ولی عکس این مسأله حتی تا امروز همواره برقرار بوده است؛ بنابراین بسیار به جا خواهد بود که در اجلاس و نشست های بزرگ بین المللی از جمله گروه 15 که حجم قابل ملاحظه ای از قرارداد های تجاری و اقتصادی منافع بی شماری را برای کشور های میهمان به همراه می آورد با موضعی مقتدرانه با روش های مختلف دیپلماتیک و ظرافت های سیاسی از جمله چاپ نقشه ها،بازدید از کرانه های خلیج فارس و مصاحبه های خبری و رادیو تلوزیونی و ... نام راستین خلیج فارس هر چه بیشتر برسر زبان ها باشد و در رسانه های مطبوعاتی ،رادیو تلوزیونی و اینترنتی به کار گرفته شود و به شیوه های مختلف بر حاکمیت ملی تاریخی ایران بر کرانه های شمال و جنوب و تمامی جزایر موجود در خلیج فارس تاکید شود.
اکنون و با توجه به مسائلی مانند تغییر آگاهانه و یا سهوی رنگ پرچم کشورمان در برخی برنامه های رسمی همانند کنفرانس خبری رئیس جمهور به نظر می رسد مقام های مسئول باید در واکنشی صریح و سختگیرانه با کسانی که از روی جهل و یا خدای ناکرده با آگاهی به چنین اقداماتی دست می زنند برخورد شود تا شاهد تکرار چنین اقداماتی نباشیم.