زیست بوم
کلید گم شده اشتغال در میان گیاهان دارویی است
- زيست بوم
- نمایش از دوشنبه, 05 تیر 1391 09:13
- بازدید: 5838
خبرگزاری مهر: تپه ها و کوه های استان مرکزی محل تلاقی دو رشته کوه البرز و زاگرس است. این ویژگی استان مرکزی را به ذخیره گاه حدود هشت هزار گونه گیاهی و دارویی تبدیل کرده و فرصتی بالقوه را در اختیار استان برای تولید و اشتغال قرار داده است.
shock drop air force 1 full uv reactive | 106 - Nike WMNS Air Force 1 Shadow 'Pastel' - LacollesurloupShops - nike dunks brown white black friday images , CI0919
به گزارش خبرنگار مهر، تپهها و کوههای استان مرکزی محل تلاقی دو رشته کوه البرز و زاگرس است، این ویژگی استان مرکزی را به ذخیره گاه حدود هشت هزار گونه گیاهی و دارویی کرده است و فرصتی بالقوه را در اختیار استان برای تولید و اشتغال قرار داده است.
این روزها که گردش مردم در تفرجگاه ها و ارتفاعات بیشتر از سایر فصول شده است می توان زنان و مردانی را در میان بوته ها و گیاهان کوهی دید که مشغول چیدن سبزی ها و گیاهان خودرو هستند. استان مرکزی ذخیره گاه گیاهان دارویی بتول محمدی، از بانوان اراکی که تبحر زیادی در شناسایی گونه های گیاهی مفید و دارویی دارد، می گوید: تپه ها و دامنه کوه ها گنجینه هایی از گیاهان خدادادی است که برای بسیاری از بیماری ها مفید هستند.
وی می افزاید: زنان قدیمی شناخت بهتری از این گیاهان دارند در حالی که نسل جوان آن چنان که باید این گیاهان را نمی شناسند و در گردشگاه ها این گیاهان زیرکفش ها له می شود. محمدی توسعه شناخت گیاه شناسی و آشنا کردن جامعه با گیاهان دارویی را راهی برای استفاده بهتر از گیاهان دارویی و خودروی طبیعت دانست و گفت: جوقاسم، پیچک، گشنیز، نعناع، قره داغ، بنه، بارهنگ، آویشن، سماق، نسترن و سنبل الطیب نام های آشنایی است که از مهمترین گیاهان دارویی است. تاکنون 200 هزار گونه گیاه دارویی درجهان شناخته شده است که 90 درصد آن در ایران موجود است و سالانه 20 هزار تن گونه گیاهان دارویی در کشور تولید می شود. ایران یکی از کشورهای صادر کننده انواع گیاهان دارویی و صنعتی به دیگر نقاط جهان است و بر اساس اعلام کارشناسان، سالانه تا چهارهزار تن محصول گیاهان دارویی و خوراکی به ارزش هشت میلیون دلار به کشورهای مختلف صادر میشود که در مقایسه با میزان توان کشور در تولید گیاهان دارویی رقم قابل توجهی نیست.
رویش 8 هزار نوع گیاه دارویی در استان مرکزی مدیر مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی گفت: تنوع گیاهان دارویی استان مرکزی بیش از هشت هزار گونه است و بیش از هزار و 350 گونه گیاهی از سطح استان جمع آوری شده است و در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی نگهداری می شود. حمیدرضا میرداودی افزود: از مهمترین گیاهان دارویی شناسایی شده در استان مرکزی می توان به بومادران، ترخون،موسیر، درمنه، سیر، تره، تاج خروس، شوید، بابا آدم، بابونه بهاری، درمنه دشتی، موسیر، تره کوهی، ختمی، گاوزبان، زیره کوهی، شاهدانه، گلرنگ، کنگر فرنگی و همیشه بهار اشاره کرد. دو هزار گونه دارویی و صنعتی در استان ایجاد 3 شغل به ازای هر هکتار