دوشنبه, 03ام دی

شما اینجا هستید: رویه نخست یادگارهای فرهنگی و طبیعی یادمان ساخت سیلوی ایوان کرخه بدون نظر کارشناسی میراث فرهنگی از سر گرفته شد

یادمان

ساخت سیلوی ایوان کرخه بدون نظر کارشناسی میراث فرهنگی از سر گرفته شد

سیلو در حال ساخت کنار محوطه باستانی ایوان کرخهخبرگزاری میراث فرهنگی ـ گروه میراث فرهنگی ـ ساخت و ساز سیلویی کنار محوطه باستانی ایوان کرخه درحالی از سرگرفته شده که به حکم دادگستری، ساخت این سیلو تنها با نظر کارشناسی مسئولان سازمان میراث فرهنگی امکان‌پذیر است.
 
به گزارش CHN در حالی که سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خوزستان با شکایت از سازندگان سیلویی در نزدیکی محوطه باستانی ایوان کرخه جلوی ادامه ساخت و ساز را گرفته بودند، اما گفته می‌شود که ساخت سیلو بدون نظر کارشناسی سازمان میراث فرهنگی از سرگرفته شده است.
 
«مجتبی گهستونی»، سخنگوی انجمن دوستداران میراث فرهنگی خوزستان (تاریانا) با اعلام این خبر به CHN گفت: «طی چندروز گذشته ساخت سیلوی ایوان کرخه از سرگرفته شده ولی هنوز نظر کارشناسی سازمان میراث فرهنگی درباره اجازه ساخت سیلو در این محوطه داده نشده است.
 
به گفته وی این سیلو توسط یک شرکت خصوصی ساخته می‌شود و علی‌رغم آنچه گفته می‌شود که 30 هزار تنی است، 50 هزار تنی ساخته می‌شود و این موضوع روی تابلو محل ساخت سیلو نیز ذکر شده است.
 
سیلو ایوان کرخه در حریم درجه یک این محوطه باستانی واقع شده و گفته می‌شود که در سال 1386 مجوز خود را برای ساخت دریافت کرده است. گفته می‌شود که فاصله این سیلو تا باروی محوطه ساسانی ایوان کرخه یک‌صد متر است.
 
سخنگوی انجمن دوستداران میراث فرهنگی خوزستان درباره نحوه ساخت این سیلو گفت: «8 سیلو 7 هزار تنی مجموع این سیلو در حال ساخت را شامل می‌شود و در حالی که قرار بود این سیلو به صورت فلزی ساخته شود، بتنی ساخته می‌شود. به گفته وی ارتفاع هر سیلو 20 متر دیده شده و مساحت آن 150 هکتار است.
 
پیش از این رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان گفته بود که بر اساس حکم دادگاه، متولیان ساخت این سیلو موظفند با رعایت قوانین ساخت و ساز در حرایم و یا محدوده آثار تاریخی، بنای خود را تا ارتفاع حدود 8 متر بالا ببرند و در غیر این صورت باید فاصله مناسبی را از محوطه باستانی رعایت کنند.
 
وی تاکید کرده بود که ارتفاع بنا نسبت به جانمایی انجام شده تعیین می‌شود و این سیلو باید به شکلی ساخته شود که منظر فرهنگی و دید آسمانی محوطه باستانی ایوان کرخه را مخدوش نکند.
 
محوطه باستانی ایوان کرخه بارها مورد تخریب قرار گرفته است. به دلیل نزیک بودن این محوطه ساسانی به مرز، عراق پس از ورود به خاک ایران از آن به عنوان سنگر استفاده می‌کرده که هنوز بقایی سنگرها باقی‌مانده است. همچنین پیش از این دانشگاه آزاد دزفول اقدام به کشاورزی روی این محوطه باستانی کرده بود و عشایر نیز با طردد در محوطه بارها آن را مورد حفاری غیرمجاز قرار داده‌اند.
 
پیش از این کاوش‌های باستان‌شناسی در این محوطه با حضور مهدی رهبر انجام گرفته است. همچنین درسال 1386 با اعتباری بالغ بر 20 میلیون تومان برنامه تعیین حریم این محوطه باستانی آغاز شد که هنوز به سرانجام نرسیده است. 

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

در همین زمینه