زیست بوم
مهمترین تهدید خرسهای قهوهای در ایران/ نبود آمار رسمی از تعداد خرسها
- زيست بوم
- نمایش از شنبه, 17 آبان 1393 03:47
- بازدید: 4465
یک فعال محیط زیست با انتقاد از روشهای سر شماری غیر علمی از تعداد خرس های قهوه ای در ایران، گفت: در حال حاضر آمار رسمی و قابل اتکا از تعداد این گونه در ایران وجود ندارد.
adidas born original women costume for sale - تسوق تشكيلة اديداس اوريجينالز للرجال مع تخفيضات 25 , نمشي - 75% أونلاين في السعودية | lebron x for 50 dollars , Kids Air Jordan — Rebel Occupation
جمشید پرچی زاده در گفتگو با خبر نگار مهر افزود: وضعیت خرسهای قهوهای در "انجمن بین المللی برای حفاظت از طبیعت" در طبقه "کمترین نگرانی" قرار دارد، ولی متأسفانه به گفته پرفسور سوئنسون معاون رئیس انجمن بین المللی تحقیق و مدیریت خرس دراوراسیا به دلیل عدم استفاده از روشهای علمی و همچنین نبود وسایل لازم (مانند جی پی اس قلادهای و دوربین تله ای)، جمعیت خرسهای قهوهای در ایران در طبقه "نامشخص" قرار گرفت است.
وی با اشاره به اینکه پیش از این دفتر حیات وحش سازمان محیط زیست تعداد خرسهای قهوهای در سراسر ایران (با تمرکز بیشتر در رشته کوههای البرز و زاگرس) را بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ قلاده برآورده کرده اظهار داشت: این تخمین در ارتباط با جمعیت خرسهای قهوهای در کل کشور را میتوان فاقد ارزش دانست زیرا در گردآوری دادهها و آنالیز احتمالی آنها هیچ گونه روش مشخص و علمی به کار گرفته نشده است.
این فعال محیط زیست با بیان اینکه به دست آوردن اطلاعات در باره جمعیت یک گونه جانوری، می تواند باعث تهیه و تدوین برنامههای حفاظتی از آن گونه شود تصریح کرد: لذا اگر امروز بیشتر گونههای جانوری ایران در خطر انقراض هستند، در حقیقت به دلیل عدم یا کمبود اطلاعات لازم در مورد جمعیت این گونهها است.
پرچی زاده با اشاره به یک بررسی علمی برای اندازه گیری تعداد خرس های قهوه ای در پارک ملی لار تأکید کرد: در حقیقت با این بررسی اولین آمار رسمی و قابل اتکا از تعداد خرسهای قهوهای در این منطقه اعلام می شود چرا که دادههای به دست آمده با کمک پرفسور سوئنسون با استفاده از دوربینهای تلهای به دست آمده و با روش های علمی تجزیه و تحلیل شده و دلیل احتمالی حضور خرسهای قهوهای در پارک ملی لار مشخص شده است.
وی افزود: آنچه مسلم است تعداد خرسهای قهوهای در پارک ملی لار از تعداد انگشتان دو دست کمتر است و لازم است در سایر مناطقی که احتمال حضور این گونه وجود دارد سازمان محیط زیست با پژوهشگران همکاری لازم را برای اندازه گیری و سرشماری دقیق این گونه را انجام دهد.
پرچی زاده یادآور شد: خرسهای قهوهای موجوداتی همه چیز خوار هستند و وجودشان در یک منطقه باعث سلامتی آن منطقه می شود، به این صورت که با خوردن میوهها و گیاهان، به پخش بذر و دانه آنها در منطقه کمک میکنند، با خوردن حیوانات ضعیف و مریض به انتخاب طبیعی و در نهایت با خوردن لاشه حیوانات دیگر، باعث پاکی محیط و جلوگیری از انتشار مریضیها می شوند.
به اعتقاد این فعال محیط زیست در حال حاضر مهمترین تهدید خرسهای قهوهای در ایران، انسان است.