یادمان
بر خاک این مدرسه بوسه زنید، بوعلیسینا در آن درس میداد
- يادمان
- زیر مجموعه: ديدهبان یادگارهای فرهنگی و طبيعی ایران
- چهارشنبه, 15 تیر 1390 14:25
- آخرین به روز رسانی در چهارشنبه, 15 تیر 1390 14:25
- نمایش از چهارشنبه, 15 تیر 1390 14:25
- بازدید: 5384
برگرفته از فر ایران
هر روز، ناله و فریاد برمیآوریم که بزرگان ما را میدزدند و به نام خود معرفی میکنند. مولانا جلالالدین را «ترک» کردهاند و ابن سینا را «عرب» و ...
در حالی که ما گامهای لازم را در نگاه داشت بزرگان خود برنمیداریم، انتظار داریم که ملتهای کم دانش و کشورهای ساخته و پرداختهی دست استعمار که هنوز عمر آنها به پنجاه سال هم نمیرسد، جسارت نورزند و برگنجینه پر بار و بیهمتای فرهنگ و ادب ملت ایران، دستاندازی نکنند.
چندی پیش، از گستاخی یکی از همین شیخنشینهای کرانهی خلیجفارس در ادعای عرب بودن ابنسینا، کوچک و بزرگ برانگیخته شدیم و البته فرزانگان و میهندوستان، فرهیختگان و ...، پاسخهای لازم را دادند و ...
در حالی که، مدرسهی ابنسینا (مدرس ابن سینا) یعنی جایی که این بزرگ مرد دنیای دانش در آن درس میداده و بدون هر گونه دودلی، میبایست زیارتگاه همهی پزشکان و دانش جویان پزشکی و پیراپزشکی این کشور باشد، مهجور و ناشناخته در گوشهای از شهر اصفهان، «خاک میخورد».
این مدرسه، در خیابان ابنسینای اصفهان، محلهی در دشت کوچهی مسجد پاگلدسته، قرار دارد. جای شادمانی است که در گذشتهای نه چندان دور، سازمان میراث ]یادمانهای[ فرهنگی اصفهان، توانست از کسانی که این ساختمان را تصرف کرده بودند، خلع ید کند و آن را به ثبت برساند: اما این کار کافی نیست.
ابنسینا، افزون بر دانش پزشکی، در فلسفه و دانشهای دیگر نیز جایگاهی بالا دارد؛ اما امروزه او در کشور ما و جهان، بیشتر به عنوان یک پزشک شناخته میشود. از این رو، شایسته است که دانشکدهی پزشکی دانشگاه اصفهان با هم یاری همهی دانشکدههای پزشکی سراسر کشور، در رابطه با میراث فرهنگی، خانههای همسایه را بخرند و آن را در خور مقام « ابنسینا» ، باز سازی کنند، به گونهای که بتواند جایی برای بالاترین بررسیها و پژوهشهای رشته پزشکی در ایران گردد.
بدون تردید، این ساختمان، هم چنان که گفته شد، زیارتگاه همهی دستاندرکار پزشکی در کشور خواهد شد و هزاران نفر از دیگر کشورها، برای زیارت دبستان ابن سینا، به ایران خواهند آمد.