دوشنبه, 03ام دی

شما اینجا هستید: رویه نخست یادگارهای فرهنگی و طبیعی یادمان خطر بیابان‌زایی در 95 میلیون هکتار از اراضی ایران

یادمان

خطر بیابان‌زایی در 95 میلیون هکتار از اراضی ایران

برگرفته از همشهری آنلاین

اسد افلاکی

در نخستین همایش ملی مقابله با بیابان‌زایی و توسعه پایدار مناطق کویری ایران که طی روزهای 26و 27 خرداد ماه جاری ( همزمان با 17 ژوئن، روز جهانی مقابله با بیابان‌زایی) در کویر میقان اراک برگزار شد،
رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و ‌آبخیزداری کشور از برگزاری نخستین اجلاس وزرای منطقه درگیر با پدیده گرد و غبار در تهران خبر داد.فرود شریفی، با اعلام این خبر افزود: در این اجلاس که مهرماه امسال، به میزبانی ایران برگزار می‌شود وزرای کشورهای ترکیه،  عراق، عربستان، اردن و سوریه در تهران گرد هم می‌آیند تا ضمن تبادل یافته‌های علمی و تجارب خود، برای شناسایی کانون‌های گرد و غبار و کاهش خسارات ناشی از این پدیده اقدام کنند.

رئیس سازمان جنگل‌ها و مراتع در همایش ملی مقابله با بیابان‌زایی  که جمعی از سفرا و نمایندگان سازمان ملل و فائو نیز حضور داشتند، تصریح کرد: طی 50 سال اخیر، بیش از 2 میلیون هکتار از مناطق تخریب شده و کانون‌های بحرانی فرسایش بادی در کشور احیا و کنترل شده و بر اثر این اقدامات، بخش قابل‌توجهی از مناطق صنعتی و مراکز جمعیتی از هجوم ماسه‌های روان در امان مانده است.

به گزارش خبرنگار همشهری، در این همایش، نماینده موقت فائو در ایران، گفت: آمارها نشان می‌دهد حدود 75 میلیون هکتار از اراضی ایران در معرض فرسایش آبی و
20 میلیون هکتار در معرض فرسایش بادی قرار دارد و در نتیجه، 5 میلیون هکتار از اراضی ایران با خطر تخریب، ناباروری و شوری مواجه شده است.

نماینده فائو،  افزود: براساس سندی که تا پایان تیر ماه امسال نهایی می‌شود، پروژه‌ای با همکاری فائو، جف (تسهیلات زیست‌محیطی جهانی)، سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور، مؤسسات تحقیقات کشاورزی و ذینفعان، با هدف احیا و بهبود تنوع زیستی در اراضی تخریب شده و مناطق مستعد فرسایش بادی در 2 استان کشور به اجرا در می‌آید.

خانم ویدال، نماینده سازمان ملل متحد در ایران نیز در این همایش گفت: جمهوری اسلامی ایران عضوی از اعضای کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی و کنوانسیون تغییر آب و هوای سازمان ملل است و ما امروز شاهدیم که ایران اقدامات مثبتی برای مهار بیابان‌زایی انجام داده است.

وی افزود: سازمان ملل و برنامه عمران ملل متحد خصوصا با همکاری دفتر امور بیابان سازمان جنگل‌ها و مراتع، طرح‌هایی را برای مدیریت پایدار امور آب و خاک به اجرا درآورده است.
در این همایش که امام جمعه اراک، مقامات محلی و شمار قابل توجهی از دوستداران طبیعت حضور داشتند،

از پروفسور پرویز کردوانی،به  عنوان میهمان ویژه همایش، به پاس خدمات علمی وی در زمینه کویر و کویر شناسی قدردانی شد. کردوانی زمانی پشت تریبون قرار گرفت که وزش باد شدت گرفته بود و شرکت‌کنندگان در همایش ناگزیر با دستمال صورت خود را پوشانده بودند.

وی پیش از هر چیز گفت: چه خوب بود وزش باد شدت می‌گرفت و سقف جایگاه را با خود می‌برد تا پدیده گرد و غبار برای حضار کمی ملموس‌تر می‌شد. وی ادامه داد: متأسفانه هنوز در کشور ما بسیاری از افراد، تفاوتی بین کویر و بیابان قائل نیستند

و این دو را مترادف هم می‌داننداما هم بیابان و هم کویر موهبت الهی است و قابلیت‌های فراوانی دارد که استفاده از آن می‌تواند برای جوامع محلی و کشور درآمد‌زا باشد. استفاده از انرژی باد و خورشید ازجمله این قابلیت‌هاست که تا امروز از آن غفلت شده است.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید