یادمان
نامه به معاون سازمان میراث فرهنگی برای نجات نام آورترین بنای انار - تیرخلاص به ارگ تاریخی انار
- يادمان
- زیر مجموعه: ديدهبان یادگارهای فرهنگی و طبيعی ایران
- پنج شنبه, 20 تیر 1392 15:26
- آخرین به روز رسانی در پنج شنبه, 20 تیر 1392 15:26
- نمایش از پنج شنبه, 20 تیر 1392 15:26
- بازدید: 4497
ساخت و ساز در حریم ارگ تاریخی انار بر خلاف نامه صریح سازمان میراث فرهنگی کشور یکشنبه ۱۶ تیر بار دیگر آغاز شد. در این نامه آمده است که ساخت و ساز در حریم این بنای تاریخی ساسانی باید متوقف شود.
boohoo , Womens & Mens Clothes , Shop Online Fashion | Nike Dunk Low Pro SB 304292 - 102 White Black Trail End Brown Sneakers – Ietp - nike sb mogan mid 2 white laces for sale in ohio
خبرگزاری میراث فرهنگی- گروه میراث فرهنگی - سازمان میراث فرهنگی کشور خرداد 92 اعلام کرده بود: «فرایند ساخت و ساز مقبره شهید گمنام در حریم ارگ تاریخی انار باید متوقف بماند تا در جلسهای با حضور مسئولان سازمان میراث فرهنگی کشور این موضوع مورد بررسی قرار گیرد.»
بیش از دو سال است که ساخت مقبره شهید گمنام در حریم ارگ تاریخی انار با انتقاد دوستداران میراث فرهنگی مواجه شده است. ساخت این مقبره از دو سال پیش متوقف مانده بود اما روز یکشنبه عملیات ساخت و ساز با نصب اسکلت فلزی آغاز شد.
ارگ تاریخی انار بر فراز تپهای در مرکز شهر انار قرار گرفته و به دوره ساسانی تعلق دارد. این ارگ در سال 1389 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. در همین باره شماری از روزنامهنگاران و فعالان و دوستداران میراث فرهنگی طی نامهای خطاب به خانم مومنی، معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی کشور خواهان دخالت فوری وی برای جلوگیری از تعرض به حریم ارگ تاریخی انار شدند.
امضاکنندگان این نامه گفتهاند: «ساخت مقبره آن هم با زیربنای 360 متر مربع و 12 متر ارتفاع در 80 متری ارگ انار که در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده، اقدامی غیرقانونی و خطرساز است که باید برای آن چارهای فوری اندیشید.»
این نامه در حالی به معاون سازمان میراث فرهنگی ارسال شده که مشاهدات خبرنگار خبرگزاری CHN نشان میدهد متولیان ساخت این مقبره، ستونهای فلزی را برای برپا کردن اسکلت بنای مقبره، به حریم ارگ ساسانی انار انتقال دادهاند.
سازمان میراث فرهنگی به تازگی اعلام کرده است که ساخت مقبره شهید گمنام در حریم ارگ انار باید متوقف بماند.
تیرآهنها در کنار ارگ انار جمع می شوند. این در حالی است که سازمان میراث فرهنگی بارها و بارها مخالفت خود را با اجرای این طرح اعلام کرده است
متن کامل نامه روزنامهنگاران و فعالان و دوستداران میراث فرهنگی به شرح زیر است:
سرکار خانم مومنی
معاونت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور
با سلام؛
مدتی است که خطر تعرض و آسیب، ارگ تاریخی انار در شمال استان کرمان را تهدید میکند. این ارگ یادگار دوران ساسانیان است که هویت مهم تاریخی شهر انار است. این شهر تاریخی منسوب به آناهیتا، ایزدبانوی ایران باستان است که هنوز آنگونه که باید مورد توجه قرار نگرفته و حتی ارگ تاریخی آن نیز کاوش نشده است.
متاسفانه در سالهای اول پس از انقلاب برخی افراد از روی نادانی، تعدادی از بناهای داخلی ارگ انار را تخریب کردند و امروز هم اگر سازمان میراث فرهنگی اقدامی نکند، حریم این ارگ تاریخی برای همیشه آسیب خواهد دید و چه بسا تعرض به حریم ارگ، راه را برای به خطر انداختن این بنای تاریخی در آینده هموار کند.
ساخت مقبره آن هم با زیربنای 360 متر مربع و 12 متر ارتفاع در 80 متری ارگ انار که در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده، اقدامی غیرقانونی و خطرساز است که باید برای آن چارهای فوری اندیشید.امیدواریم سرکار عالی که به تازگی بر مسند معاونت میراث فرهنگی تکیه زدهاید، گامی موثر برای حفظ این اثر تاریخی بردارید.
اسامی امضاکنندگان:
محمد آقازاده، مریم آموسا، فرشاد اعظمی، نجمه امیدپرور، زهرا اطیابی، نزهت امیرآبادیان، لیدا ایاز، کاظم برآبادی، نجمه پورشریفی، احسان پورصالحی، امیر ترقینژاد، مریم جلیلوند، مژگان جمشیدی، روژین حسینی، حسین حقیقت، الهه حمیدی، محمدجواد حمیدیپور، علی خادمی، مهدی خادمی، طاهره رحیمی، حمید رضایی، علی رضایی، طاهره ریاحی، افسانه ریحانی، مهسا زارع، مهدی زمانزاده، شاهین سپنتا، صبا شعردوست، علی شفیعی، بهنام صابرنعمتی، مصطفی طالبی، مصطفی عربپور، فاطمه علیاصغر، مینا کامران، اکبر کریمی، زهرا کشوری، لاله فرجزاده، محمدرضا نسب عبداللهی، رضا یزدی.