دوشنبه, 03ام دی

شما اینجا هستید: رویه نخست یادگارهای فرهنگی و طبیعی یادمان آسیب به حریم خانه تاریخی خادم آستانه شهرستان انار

یادمان

آسیب به حریم خانه تاریخی خادم آستانه شهرستان انار

خاطرات میرزا رضای کرمانی در خانه آستانه می میردخانه خادم آستانه که زمانی محل رفت و آمد میرزا رضای کرمانی بود، قربانی ساخت و سازها و به زودی باید با همه خاطرات این خانه خداحافظی کرد.

nike air force 1 low uv | Latest Air Jordan 1 Mid GS Canvas Pink/Tan/Soft Yellow/Lime Green/White 2021 For Sale DJ0338 - 100 - nike sb satire canvas grey and blue dress

خبرگزاری میراث فرهنگی- گروه میراث فرهنگی- ساخت و ساز و توسعه مهدیه امامزاده محمدصالح (ع) شهرستان انار به حریم خانه تاریخی "خادم آستانه" این شهرستان آسیب رساند. این ساخت و ساز در فاصله کمتر از 10 متری خانه تاریخی خادم آستانه قرار دارد و باعث شده که حریم بصری این خانه و به ویژه برج زیبای آن به شدت آسیب ببیند.
 
 خانه خادم آستانه در انار که در فهرست آثار ملی ایران هم ثبت است....در آستانه تخریب قرار گرفت

 
 خانه خادم آستانه در تاریخ 24 اسفند 1383 با شماره 11614 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
 
خانه تاریخی خادم آستانه که متعلق به خاندان بزرگ خادم آستانه  است، روزگاری محل زندگی نوادگان ملاصدرای شیرازی، فیلسوف بزرگ ایرانی نیز بوده است. قدمت این خانه به اواخر دوره زندیه می‌رسد. قبر جواهر صدری و خواهرش بهاره صدری (نوادگان ملاصدرا) هم‌اکنون در انار قرار دارد. جواهر صدری به مدت 70 سال خادم امامزاده محمد صالح (ع) انار بوده است.
 
 
خانه تاریخی «خادم آستانه» محل رفت و آمد میرزا رضای کرمانی (کسی که ناصرالدین شاه قاجار را به ضرب گلوله کشت) نیز بوده است. در یک عکس قدیمی که در اختیار مالکان این خانه قرار دارد، میرزا رضای کرمانی به همراه برادران صدر و شمار دیگری از چهره‌های روحانی انار و کرمان در دوره قاجاریه در این خانه مشاهده می‌شود. این عکس پیش از صدور دستور قتل ناصرالدین شاه، در خانه خادم آستانه گرفته شده است.

 
خانه «خادم آستانه» که در نزدیکی امامزاده محمد صالح (ع) انار قرار دارد، اکنون به ویرانه‌ای تبدیل شده و پنجره‌های مشبک چوبی آن نیز که تا حدود چند سال قبل سالم بودند، از بین رفته‌اند.
 
مدتی قبل نیز بخشی از گچ‌بری خانه تاریخی «خادم آستانه» از سوی عده‌ای ناشناس تخریب شد. این گچ‌بری که نیمی از آن باقی مانده، در داخل یکی از اتاق‌های این خانه تاریخی با موضوع "بسم‌الله الرحمن الرحیم"‌ بوده که به شکل یک پرنده بر «سر دری» جبهه جنوبی این خانه قرار دارد.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

در همین زمینه