خبر
نلسون ماندلا قهرمان مبارزه با آپارتاید درگذشت
- خبر
- نمایش از جمعه, 15 آذر 1392 10:46
- بازدید: 3182
نلسون ماندلا، رئیس جمهور پیشین آفریقای جنوبی و قهرمان مبارزه با آپارتاید، در سن 95 سالگی درگذشت. وی که از چند سال پیش تاکنون از بیماری های شدید رنج می برد، اخیراً به طور مستمر در بیمارستان و تحت مراقبت های ویژه قرار داشت. ماندلا در سراسر جهان به عنوان نماد مبارزه با نژاد پرستی شناخته می شود.
JuzsportsShops , Achète, vends ou échange les vêtements, chaussures et accessoires que tu ne portes plus ! | nike lunar force one hypebeast shoes price guide - Nike Kobe 7 - TransparenciaShops
نلسون ماندلا، رئیس جمهور پیشین آفریقای جنوبی و قهرمان مبارزه با آپارتاید، در سن 95 سالگی درگذشت. وی که از چند سال پیش تاکنون از بیماری های شدید رنج می برد، اخیراً به طور مستمر در بیمارستان و تحت مراقبت های ویژه قرار داشت. ماندلا در سراسر جهان به عنوان نماد مبارزه با نژاد پرستی شناخته می شود.
به گزارش «تابناک»، نلسون ماندلا ساعاتی پیش و در اثر شدت گرفتن بیماری خود در بیمارستان درگذشت. وی مدتی بود که از عفونت ریه رنج میبرد.
«بی بی سی» گزارش داده که «جیکوب زوما»، رئیس جمهور آفریقای جنوبی در بیانیه ای تلویزیونی این خبر را اعلام کرد و گفت که آقای ماندلا اکنون «ما را ترک کرده است». نلسون ماندلا در بیمارستانی در شهر پرتوریا در آفریقای جنوبی درگذشت.
زوما گفت که ماندلا در ساعت هشت و ۲۰ دقیقه به وقت محلی درحالی که اعضای خانواده اش در کنارش بودند در آرامش درگذشت. او گفت: «ملت ما بزرگترین فرزند خود را از دست داده است. مردم ما پدر خود را از دست داده اند. تقلای خستگی ناپذیر او برای کسب آزادی احترام جهانیان را برایش به همراه آورد».
ماندلا اولین رئیس جمهوری سیاه پوست آفریقای جنوبی بود که از سال ۱۹۹۴ به مدت ۵ سال این سمت را بر عهده داشت و بسیاری او را پدر آفریقای جنوبی میدانند. رهبر پیشین آفریقای جنوبی، علیه آپارتاید (یا حاکمیت اقلیت سفید بر کشور) مبارزه کرد و در سال ۱۹۹۳ جایزه صلح نوبل را دریافت کرد.
نلسون ماندلا، که مدت ۲۷ سال زندانی بود، نقش برجسته ای در برقراری صلح در سایر مناقشات به عهده داشت. ماندلا در ماههای اخیر چندین بار به دلیل مشکلات جسمانی در بیمارستان بستری شده بود. او در دهه هشتاد، زمانی که زندانی شده بود، دچار بیماری سل شد.
نلسون ماندلا علیرغم حبس طولانی مدت، دشمنان سابق خود را بخشید و به عنوان رییس جمهوری وقت از تمام نژادها خواست برای دستیابی به آشتی ملی همکاری کنند.
***
امروز تنها مردم بزرگوار و سربلند آفریقای جنوبی نیستند که در سوگ از دست دادن این مرد بزرگ عزادارند بلکه جان همه آزادگان همه آنان که حرمت انسان و حقوق او را پاس می دارند و همه آن ها که در جستجوی عدالتند و از بیداد بیگانه و جباریت قدرتهای خودی رنج می برند در عزای او سوگوارند.
یادش گرامی و روانش به سپنتا مینو.
***
درگذشتماندلا؛آنچهدرباره«مادیبا»نمیدانید
پس از مدتها دست و پنجه نرم کردن با بیماری نلسون ماندلا،قهرمان آفریقای جنوبی و اولین رئیس جمهوری دمکراتیک این کشور در ۹۵ سالگی از دنیا رفت. در ماههای گذشته با وخامت حال قهرمان مبارزه با رژیم آپارتاید و کسی که مردم کشورش او را با عنوان مادیبا میشناسند رسانهها بارها شایعه مرگ او را منتشر کردند اما حالا جاکوب زوما،رئیس جمهوری آفریقای جنوبی به صورت رسمی اعلام کرده ماندلا دنیا را ترک کرده است.
به گزارش مجله مهر درباره ماندلا فیلمهای زیادی ساخته شده و کتابهای زیادی نوشته شده است اما هنوز چیزهایی هستند که شاید خیلیها درباره او ندانند.
وقتی ماندلا، نلسون نبود
نام اصلی کسی که بسیاری از مردم آفریقای جنوبی بهنشانهٔ احترام او را مخولو (پدربزرگ) صدا میزنند رولیهلاهلا بود. زمانی که ماندلا ۹ سال داشت معلم دبستان متدیست (شاخه ای از کلیسای پروتستان)، نام انگلیسی نلسون را برای او انتخاب کرد. انتخاب اسمهای انگلیسی برای بچههای آفریقایی برای این بود که خارجیها راحتتر نام آنها را بتوانند تلفظ کنند. معنی لغوی رولیهلاهلا «کندن شاخه درخت» است، ولی معنی رایج آن «دردسرساز» است.
در فهرست تروریستی آمریکا
تا سال ۲۰۰۸ و با وجود گذشت ۱۴ سال از انحلال رژیم آپارتاید نام ماندلا و حزبش در فهرست سازمانهای تروریستی آمریکا بود. حتی زمانی که ماندلا مبارزهاش به نتیجه رسید،رژیم آپارتاید سقوط کرد،اولین رئیس جمهوری دمکراتیک و سیاهپوست آفریقای جنوبی شد و جایزه صلح نوبل گرفت هم آمریکا نام این قهرمان مردم آفریقا را از فهرست تروریستها خارج نکرد.
تا همین چند سال قبل دولت آمریکا از لحاظ قانونی سمبل آزادی جهان را یک تروریست میدانست و او حق نداشت بدون هماهنگی با وزارت امور خارجه آمریکا به جز برای شرکت در سازمان ملل وارد ر خاک آمریکا شود! در زمان دولت جورج بوش کاندالیزا رایس وزیر امور خارجه آمریکا این وضعیت را خجالت آور خواند و بالاخره چند نفر از اعضای کنگره قول حل این مشکل را در آیندهای نزدیک دادند. رایس در آن زمان گفته بود: این مسئله که من باید برای دیدار با همتایم از آفریقای جنوبی یا دیدار با نلسون ماندلا رهبر بزرگ این کشور، اجازه ای خاص صادر کنم واقعا خجالت آور است. سرانجام جورج بوش با امضای قانونی که به مناسبت نودمین سال تولد ماندلا به تصویب کنگره امریکا رسید نام او و حزبش را از فهرست سازمان های تروریستی حذف کرد.
شرمندگی انگلیس
در جریان مبارزه علیه رژیم آپارتاید در دهه 70 و 80 میلادی، کنگره ملی آفریقا(حزب حاکم فعلی آفریقای جنوبی) توسط رژیم آپارتاید به عنوان گروهی تروریستی شناخته می شد و آمریکا و انگلیس که رابطهای نزدیک با این رژیم داشتند ماندلا را در فهرست تروریستها قرار داده بودند. مارگارت تاچر،نخست وزیر سابق انگلیس هم در زمان مبارزات ماندلا، او را یک تروریست کمونیست خطاب میکرد و با رژیم آپارتاید همکاری نزدیک داشت. دیوید كامرون،نخست وزیر انگلیس و رهبر فعلی حزب محافظهکار به همین دلیل چندی پیش از این مسئله انتقاد کرد و در مقالهای در هفتهنامه آبزرور نوشت: حزب ما به دلیل اشتباهاتی كه در ارتباط با «كنفرانس ملی آفریقا» به رهبری «نلسون ماندلا» انجام داد، اكنون باید بیشتر در جهان شنونده باشد.
ورزش مورد علاقه:بوکس
نلسون ماندلا در مدت ۲۷ سالی که به خاطر مبارزه با رژیم آپارتاید در زندان بود هر روز صبح ورزشمیکرد. جالب است بدانید که بر خلاف آرامش همیشگی ماندلا ورزش مورد علاقه او بوکس بوده است. بیشتر دوران طولانی زندان ماند در یک سلول در جزیره روبن بود.
شوخی ماندلا و هوک او به محمد علی کلی
او در زندگینامه خود درباره علاقهاش به بوکس نوشته است: بیشتر از خشونت بوکس، از علم نهفته در آن لذت میبردم. اینکه یک نفر چگونه بدنش را برای دفاع از خود حرکت میدهد، چگونه از یک استراتژی برای دفاع و حمله استفاده میکند و چگونه ضرباهنگ خود را در طول بازی حفظ میکند، مرا به خود جذب میکرد.
۶ بچه و ۱۷ نوه از سه ازدواج
ماندلا سه بار ازدواج کرد و در مجموع شش فرزند و ۱۷ نوه داشت. نخستین بار مبارز آفریقای جنونبی با «اولین نتوکو میس» ازدواج کرد که مانند خود ماندلا، اهل ناحیهای بود که بعدها منطقه ترانسکی آفریقای جنوبی نام گرفت. این زوج دو پسر به نامهای مادیبا (تمبی) و ماکگاتو، و دو دختر داشتند که هر دو ماکازیوه نام گرفتند. دختر اول آنها در نه ماهگی درگذشت، و به همین خاطر این زوج نام دومین دختر خود را هم ماکازیوه گذاشتند. ازدواج آنها بر مسائل مختلف پس از ۱۳ سال زندگی به طلاق در سال ۱۹۵۷ کشیده شد. به غیر از غیبتهای طولانی ماندلا به خاطر فعالیت سیاسی یکی از دلایل جدایی آنها مذهب «اولین نتوکو میس» بود؛ این زن که در سال ۲۰۰۴ درگذشت و ماندلا در مراسم خاکسپاریاش حضور داشت مذهبی داشت که بیطرفی سیاسی یکی از اصول آن بود.
وینی مادیکیزلا-ماندلا دومین همسر ماندلا به حساب میآید که حاصل ازدواج آنها دو دختر است. زمانی که دختر اول آنها ۱۸ ماه داشت دوران طولانی زندان ماندلا شروع شد. در آن زمان رژیم آپارتاید و کشورهای طرفدار آن، ماندلا را کمونیست و تروریست مینامیدند. ازدواج وینی و ماندلا هم قربانی نزاع سیاسی شد. در حالی که شوهر وینی به اتهام تروریسم و خیانت در زندان جزیره رابن مشغول گذراندن حبس ابد بود، پدر او به سمت وزارت کشاورزی ترانسکی برگزیده شد. اختلافات سیاسی باعث جدایی این زوج در آوریل ۱۹۹۲ و طلاق رسمی آنها در مارس ۱۹۹۶ شد.
در سال ۱۹۹۵ ماندلا از آمینا کاچالیا فعال ضد آپارتاید هم تقاضای ازدواج کرد اما از زن این تقاضا را نپذیرفت. آخرین همسر ماندلا گراکا ماچل، بیوه سامورا ماچل، رئیسجمهور سابق موزامبیک و متحد کنگره ملی آفریقا بود که ماندلا در سال ۱۹۹۸ و همزان با جشن تولد سن ۸۰ سالگی با او ازدواج کرد. رئیسجمهور سابق موزامبیک،۱۲ سال قبل از این ازدواج در یک سانحه هوایی کشته شده بود. در کنار قهرمان مردم آفریقا در زمان بیماری به صورت شبانهروزی دو زن حضور داشتند: وینی مادیکیزلا-ماندلا،همسر سابق ماندلا و گراکا ماچل همسر فعلی او. بر خلاف تصور خیلیها این دو زن رابطه بسیار خوبی دارند و گفته بودند مانند دو خواهر در کنار ماندلا از او مراقبت میکنند.
مبارزه به جای سلطنت
خانواده نلسون ماندلا از حکام محلی بودند که بخش زیادی از املاکشان را استعمارگران تصاحب کرده بودند. پدر بزرگ او پادشاه قبیله تمبو بود. پدرش هم از روسای قبیله بود. پدر ماندلا از زمان تولد این مقام را به ارث برده بود و او هم قرار بود چنین مقامی را به ارث ببرد. نلسون ماندلا اما مبارزه را به جای سلطنت انتخاب کرد.
ماندلا اولین رئیس جمهوری سیاه پوست آفریقای جنوبی بود که از سال ۱۹۹۴ به مدت ۵ سال این سمت را بر عهده داشت و بسیاری او را پدر آفریقای جنوبی میدانند. رهبر پیشین آفریقای جنوبی، علیه آپارتاید (یا حاکمیت اقلیت سفید بر کشور) مبارزه کرد و در سال ۱۹۹۳ جایزه صلح نوبل را دریافت کرد.
***
اعلام عزای عمومی در ونزوئلا برای فوت ماندلا
در پی انتشار خبر درگذشت نلسون ماندلا، رئیس جمهور پیشین آفریقای جنوبی و رهبر مبارزه با آپارتاید، رئیس جمهور ونزوئلا سه روز عزای عمومی در کشورش اعلام کرد.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از خبرگزاری فرانسه، نیکولاس مادورو رئیس جمهور فقید آفریقای جنوبی را « بزرگ ملت ها» دانست و اعلام کرد ونزوئلا برای بزرگداشت یاد و خاطره ماندلا سه روز را عزای عمومی اعلام می کند.
رئیس جمهور ونزوئلا در پیام کوتاهی در توئیتر خود نوشت:« یکی دیگر از بزرگان ملت های جهان از میان ما رفت. ماندلا، تو همیشه جاوید خواهی ماند.»
مادورو در پیام خود به این مسئله اشاره کرد که نلسون ماندلا درست نه ماه پس از درگذشت هوگو چاوز رئیس جمهور پیشین ونزوئلا، از دنیا رفت.
نلسون ماندلا در سال هزار و نهصد و نود و یک و در زمانی که اندرس پرز رئیس جمهور این کشور بود به کاراکاس سفر کرد و نشان سیمون بولیوار را از رئیس جمهور وقت ونزوئلا دریافت کرد.
هنریکه کاپریلس رئیس جناح مخالف ونزوئلا نیز از نلسون ماندلا تجلیل و تاکید کرد:« یک الگوی دیگر جامعه جهانی که نماد مبارزه با نژادپرستی بود، درگذشت اما ما هرگز میراث اخلاقی وی را فراموش نخواهیم کرد.»