چهارشنبه, 05ام دی

شما اینجا هستید: رویه نخست تازه‌ها رویدادهای فرهنگی تدوین اطلس کتیبه‌های ایران باستان

رویدادهای فرهنگی

تدوین اطلس کتیبه‌های ایران باستان

اطلس کتیبه‌های ایران باستان به منظور جمع آوری اطلاعات کتیبه‌های منقول و غیر منقول استانها به همت پژوهشکده زبان شناسی، کتیبه‌ها و متون تدوین می شود.

خبرگزاری میراث فرهنگی – میراث فرهنگی - کتایون فکری پور مدیر پروژه ملی اطلس کتیبه‌های ایران باستان با بیان این مطلب تصریح کرد: این اطلس به صورت یک تارنمای دو زبانه و برای جمع آوری اطلاعات کتیبه‌های منقول و غیر منقول استانها طراحی شده است.

او افزود:برای تکمیل این طرح در حال حاضر اولویت با کتیبه‌های فارسی باستان، پهلوی اشکانی و ساسانی داخل کشور است.

عضو هیأت علمی پژوهشکده زبان شناسی، متون و کتیبه‌ها گفت: به مرور زمان کتیبه‌های ایلامی و اکدی داخل کشور و کتیبه‌های ایرانی خارج کشور به مجموعه اضافه خواهد شد.

به گفته فکری پور، اطلس کتیبه‌ها به 8 بخش شامل کتیبه‌های غیر منقول، کتیبه‌های منقول، مهر، گل مهر، سکه، آجرنوشته، سفال و گل نوشته تقسیم بندی شده است .

وی در توضیح روش کار این اطلس گفت: در بررسی‌های میدانی علاوه بر شناسایی کتیبه‎های صخره ای، فهرستی از اشیای کتیبه‌دار موجود در موزه استانها تهیه می شود (تمامی اشیاء کتیبه دار سالنها و مخزن موزه‌ها شامل سکه‌ها، مهرها، سفال نوشته‌ها، پوست نوشته‌ها و ...) سپس شناسنامه مخصوص آنها که شامل اطلاعات باستانشناسی، حرف نویسی، آوانویسی و ترجمه کتیبه‌هاست، تکمیل و سرانجام اطلاعات شناسنامه‌ها وارد سایت خواهند شد.
به گفته او، هم اکنون سکه‌های استان زاهدان، کتیبه‌های گنج نامه همدان، کتیبه خوسف خراسان، کتیبه‌های فارسی باستان تخت جمشید وارد تارنما شده است .

اوافزود: وارد کردن اطلاعات کتیبه‌های فارسی میانه صخره ای استان فارس، کرمانشاه، اردبیل، کهگیلویه و بویر احمد و خراسان رضوی در برنامه آتی اطلس قرار دارد.

فکری پور ابراز امیدواری کرد بروز رسانی تارنما در چند ماه آینده به پایان رسیده و اطلاعات جدید وارد آن شود.

او تصریح کرد: پیوند اطلس کتیبه‌های ایران باستان در تارنمای پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری به نشانی (richt.ir) موجود است.

گفتنی است ، در سال 1388 پیشنهاد طرح ملی اطلس کتیبه‌های ایران باستان از طرف دکتر کتایون فکری پور به پژوهشکده زبانشناسی، کتیبه‌ها و متون ارایه و در سال 1390 به تصویب شورای پژوهشی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری رسید.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

در همین زمینه