یادمان
کنکاش تاریخ در محوطه باستانی گوهر تپه برای ششمین بار
- يادمان
- زیر مجموعه: ديدهبان یادگارهای فرهنگی و طبيعی ایران
- دوشنبه, 16 فروردين 1389 06:42
- آخرین به روز رسانی در دوشنبه, 16 فروردين 1389 06:42
- نمایش از دوشنبه, 16 فروردين 1389 06:42
- بازدید: 2565
ششمین فصل کاوش و مطالعات باستان شناسی گوهر تپه با اهدافی چون ادامه لایه نگاری انجام گرفته در فصلهای گذشته آغاز شده است.
سرپرست هیات کاوش باستان شناسی محوطه باستانی گوهر تپه با بیان مطلب فوق به میراث آریا گفت:این فصل از کاوش و مطالعات باستان شناسی از 28 اسفندماه 88 آغاز شد و تا اواخر اردیبهشت ماه ادامه خواهد داشت.
علی ماهفروزی افزود:در این فصل از کاوشهای باستان شناسی ،ادامه لایه نگاری سال گذشته به منظور شناسایی توالی فرهنگی دوران پیش از تاریخ در حوزه دریای خزر و ادامه کاوش در گورستان گوهر تپه، متعلق به دورههای برنز جدید و عصر آهن مورد توجه قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه بخش سوم این پروژه بر روی پشتهای متمرکز شده که پیش بینی میشود حصار محوطه گوهر تپه است،تصریح کرد:در صورتی که حصار بودن این بخش تائید شود فرضیهای مبنی بر اینکه این مکان محوطه شهرنشینی است اثبات میشود.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه با روش مغناظیسی بخشهایی از اقدامات، انجام گرفته و نتایجی را به دنبال داشته است،ابراز امیدواری کرد که با نتایجی که از کاوشهای باستان شناسی به دست می آوریم به پاسخ مورد نظر برسیم.
مدیر پایگاه پژوهشی غارهای باستانی مازندران خاطرنشان کرد:دوره گذر از عصر برنز جدید به عصر آهن یکی از مشکلات اساسی باستان شناسی ایران مخصوصا نیمه شمالی ایران است.
ماهفروزی این دوره را پر ابهام توصیف کرد و گفت:بیشتر کاوش هایی که در این دوران انجام گرفته باید تکنیکی صورت میگرفت که متاسفانه در گذشته این گونه نبوده است.
وی یادآور شد:یکی از اقدامات مثبت در حال انجام کاوش به روش تکنیکی در گوهر تپه در دوه برنز و عصر آهن در حال انجام است.