چهارشنبه, 05ام دی

شما اینجا هستید: رویه نخست یادگارهای فرهنگی و طبیعی یادمان فضاهای استقراری از ۴ هزار سال پیش در قم شناسایی شد

یادمان

فضاهای استقراری از ۴ هزار سال پیش در قم شناسایی شد

فضاهای استقراری و سازه‌های معماری جوامع مستقر در ۱۷۰۰سال پیش از میلاد در دهمین فصل کاوش‌های محوطه قلی درویش قم شناسایی شد.

75% - تسوق أونلاين في السعودية مع خصم 25 , أحذية ازياء رياضية الجري للرجال , adidas copa mundials in color today schedule 2016 , نمشي | boys nike jordan retro flyknit shoes women High OG Panda - air max 95 cool grey neon yellow - Grailify

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، محوطه قلی درویش در حاشیه جنوب شرق شهر قم و در ورودی جمکران واقع شده است.

سیامک سرلک سرپرست هیات باستان شناسی منطقه قلی درویش گفت : کاوش های فصل دهم، با هدف  ادامه کاوش های فصول پیشین مبنی‌بر شناخت بیشتر و دقیق تر دوره گذار از عصر مفرغ به عصر آهن متمرکز شده است و محدوده زمانی که حدودا از ۲۰۰۰ تا ۱۵۰۰ قبل از میلاد را در بر می گیرد.

به گفته وی این دوران یکی از دوره های کم شناخته در مطالعات باستان شناسی ایران، بویژه در حوزه فرهنگی فلات مرکزی به شمار می رود.

سرلک افزود: شواهد و مدارک کاوش در محوطه های عصر مفرغ پایانی مناطق و حوزه های فرهنگی مختلف کشور نیز مبین آنست که اکثر محوطه های این دوره با آغاز هزاره دوم ق. م دچار نوعی افول یا گسست فرهنگی می شوند و به همین دلیل  تبیین روند شکل گیری محوطه های عصر آهن I و توجیه و تفسیر چگونگی تحولات فرهنگی  در پایان عصر مفرغ و آغاز عصر آهن، یکی از چالش های مطالعاتی این دوره محسوب می شود.

به گفته این باستان شناس در وضعیت فعلی مهمترین نظرات ارائه شده در این رابطه متکی است بر دو فرضیه اصلی متکی است که یکی منشا فرهنگ های عصر آهن آغازین را در بطن فرهنگ  های عصر مفرغ پایانی جستجو می کند و به تعبیر دیگر به تطور درون فرهنگی گرایش دارد .

وی افزود: فرضیه دیگر به دگرگونی فرهنگی و تمایز بین این دو قائل است و منشا فرهنگی عصر آهن آغازین را مستقل از فرهنگ های عصر مفرغ جدید می داند.

وی در ادامه گفت : مجموع مدارک و شواهد به دست آمده از این دوره می‌تواند آگاهی‌های موجود در ارتباط با تبیین چگونگی روند تحولات فرهنگی پایان عصر مفرغ و آغاز عصر آهن را افزایش دهد.

سرلک تصریح کرد در فصل دهم، همچنین  مراحل حفاظت و مرمت بقایای معماری به دست آمده از فصل های گذشته دردست انجام است.

مجوز کاوش وشناسایی محوطه قلی درویش جمکران قم توسط رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری صادر شده است

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید