یادمان
ایرادات اساسی در طرح «حفاظت از بافت تاریخی یزد»
- يادمان
- زیر مجموعه: ديدهبان یادگارهای فرهنگی و طبيعی ایران
- دوشنبه, 19 آبان 1393 03:41
- آخرین به روز رسانی در دوشنبه, 19 آبان 1393 03:41
- نمایش از دوشنبه, 19 آبان 1393 03:41
- بازدید: 4408
مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری استان یزد گفت: در طرح «حفاظت از بافت تاریخی یزد» که 750 هکتار است، 519 هکتار را جزو طرح تعیین تکلیف کردهاند و بقیه را بافت «فرسوده» نامیدهاند، این طرح ایرادهای اساسی دارد.
air-jordan-4-retro-cement-x-new-era-chicago-bulls-sneaker-hook-up-hat | IetpShops , nike air max size 7.5 agitate tires for sale Leopard , nike air pegasus womens purple shoes black gold , 4011496719 , Where To Buy
به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا، با پیش آمدن تعطیلات چند روزه در طول هفتهی گذشته در کشور، اینبار تخریب بناهای تاریخی به استان یزد رسید و برای اجرایی کردن طرح «حفاظت از بافت تاریخی یزد»، چند خانه تاریخی را تخریب کردند تا جای آنها پارکینگ ساخته شود.
محمدمهدی شرافت با تاکید بر اینکه در نقشههای تهیه شده برای طرح حفاظت از بافت تاریخی یزد، دقت لازم انجام نشده است، حتی کوچههای با ارزش، شش متری تعریف شدهاند، تاکید کرد: اگر این اتفاق رخ دهد هیچ چیز در بافت تاریخی باقی نمیماند و ضوابط پیچیدهای به وجود میآید که مردم هیچ اطلاعی از الگوهای آن ندارند. ضوابط بافت تاریخی را براساس الگوهای طرح تفصیلی دیدهاند و ضابطه ساختوساز در بافت تاریخی دادهاند، در حالیکه باید یک مشاور طرح را براساس ضوابط بافت تاریخی تهیه میکرد، کاری که انجام نشد.
او با اشاره به اینکه طرح حفاظت از بافت تاریخی که در دولت گذشته تهیه شده، یکسری لکههای تاریخی در بافت را که بیشتر مخروبههایی بدون حصار بودهاند، در قالب پارکینگ دیده است، افزود: شهرداری در حال حاضر در حال حذف کردن لکههایی است که به عنوان پارکینگ دیده شدهاند تا طرح خود را اجرایی کنند. این طرح جامع ایرادهای اساسی دارد.
وی با تاکید بر اینکه خانههای تخریب شده در محدودهی شهرداری ناحیه تاریخی یزد، در فهرست آثار ملی به ثبت نرسیده، اما ارزشمند بودند، گفت: ارزش بناهای تخریب شده کمتر از بناهای ثبتی نبود. کسانی که اینکار را انجام دادند، میتوانستند قبل از انجام هر عملیاتی به میراث فرهنگی استان مراجعه و طرح خود را اعلام کنند، حتما ما برایشان طرح بهتری به جای تخریب این خانهها داشتیم.
او ادامه داد: اداره کل میراث فرهنگی یزد به هر کدام از مالکان خانههای تاریخی که متقاضی بهسازی، مرمت و نوسازی بنای تاریخی خود هستند، به صورت مشروط اجازهی انجام یکسری اقدامات را میدهد، که این مشروط بودن به گذراندن مراحلی میشود که کارشناس میراث فرهنگی نیز از آن بازدید داشته و مشاوران آن را تایید میکنند. ما به سادگی مجوز مرمت یا نوسازی نمیدهیم.
شرافت با تاکید بر اینکه اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان یزد مخالفت خود را با اجرایی شدن این طرح اعلام کرده است، گفت: هرچند مصوبهی کمیسیون ماده پنج و مسئولان وقت
میراث فرهنگی این طرح را تایید کردند، اما با مخالفتهایی که داشتهایم قرار است به زودی این طرح «کان لم یکن» تلقی و بازنگری شود. به شهرداری نیز اعلام کردهایم نیاز بافتهای تاریخی فقط پارکینگ آن هم در این حد گسترده نیست باید برای بافتها برنامهریزی درست انجام شود .
وی اضافه کرد: شورای عالی شهرسازی اختیار تصویب این طرح را به کمیسیون ماده پنج داده است، بنابراین نیاز به طرح مجدد در این شورا نیست. روی این طرح یکسال کار شده است، آن ایرادات اساسی دارد که باید آنها رفع شوند این یک تکلیف برای بافت تاریخی است.
شرافت با اشاره به تخریب چند خانهی تاریخی که حدود یک ماه گذشته در بافت تاریخی اردکان یزد رخ داده است، نیز گفت: در دو اقدام جداگانه در اردکان قصد توسعهی دو حسینیه را داشتند که در یکی از میراث فرهنگی مجوز میگیرند و در یکی بدون مجوز کار خود را انجام میدهند، در دومین مورد متاسفانه حدود پنج خانهی تاریخی را بدون استعلام از میراث فرهنگی تخریب میکنند، که آن قضیه حتما پیگیری قضایی میشود.
مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری استان یزد با تاکید بر زنده بودن بافتهای تاریخی و به دنبال آن لزوم انجام تغییرات روزمره در مناطقی که مردم در آنها زندگی میکنند، گفت: تغییراتی که انجام میشود باید با اعتقاد به بافت و با علم کافی انجام شود.