دوشنبه, 03ام دی

شما اینجا هستید: رویه نخست تازه‌ها رویدادهای فرهنگی گرامیداشت هزاره سرایش شاهنامه در 12 استان و دانشگاه کشور

رویدادهای فرهنگی

گرامیداشت هزاره سرایش شاهنامه در 12 استان و دانشگاه کشور

برگرفته از هنرنيوز

در 23 اردیبهشت ماه ششمین کنگره جهانی بزرگداشت فردوسی در مجتمع شریعتی جهاد دانشگاهی با همراهی سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی ، بنیاد فردوسی و فدراسیون ورزشهای پهلوانی- زورخانه‌ای و موسسه فرهنگی اکو برگزار می‌شود .
به گزارش هنرنیوز ،سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی با همکاری بنیاد فردوسی طرح ملی گرامیداشت هزاره سرایش شاهنامه را در 12 استان برگزار می‌نماید. جهت تشریح برنامه‌های این طرح نشست رسانه‌ای صبح امروز دوشنبه ( 23 فروردین ) در تالار جلسات معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی برگزار شد .
یاسر موحد فر مدیرکل بنیاد فردوسی با اشاره به اجرای این طرح به کوشش سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی با همکاری بنیاد فردوسی و همراهی فدراسیون ورزشهای پهلوانی و زور خانه‌ای کشور به مناسبت ثبت هزاره سرایش شاهنامه در فهرست رویدادهای فرهنگی ،هنری و علمی یونسکو در سالهای 2010- 2011 و همچنین ثبت جهانی زور خانه که در مجمع عمومی سالانه یونسکو در سال 2010 به انجام رسید، اظهار کرد : خوشبختانه دهه گرامیداشت هزاره سرایش شاهنامه با حضورشاهنامه پژوهان و فردوسی شناسان بزرگ کشور برپا خواهد شد.
وی ادامه داد: تا کنون مراکز دانشگاهی 12 استان کشور اعلام آمادگی کردند که از 18 اردیبهشت با سخنرانی دکتر حمید رضا شایگان فر عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی و با موضوع « تحلیل داستان جمشید و فریدون» در تالار علم و فرهنگ شهر تهران این برنامه‌ها آغاز می‌شود .
موحد فرد افزود : 19 اردیبهشت استاد بهمن حمیدی رییس بنیاد تاریخ معاصر ایران با موضوع« شاهنامه چیست ؟ فردوسی کیست؟ » در شهر یزد دانشگاه یزد ،20 اردیبهشت دکتر سید جعفر حمیدی عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی «جلوه های عشق در شاهنامه» را در دانشگاه محقق اردبیلی در اردبیل سخنرانی خواهد کرد .
مدیرکل بنیاد فردوسی همچنین اعلام کرد :21 اردیبهشت دکتر قدم علی سروانی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران «جلوه های مهر در شاهنامه » در دانشگاه گیلان، شهر رشت را برای حضار تشریح می کند.همچنین 24 اردیبهشت عزیزالله جوینی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران « داستان پهلوانی رستم » در دانشگاه بیرجند خراسان جنوبی را بررسی می‌کند.
یاسر موحد فر همچنین از برگزرای سه ویژه برنامه در 25 اردیبهشت ماه خبرداد و گفت : دکتر حسینعلی قبادی عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس با موضوع « کهن الگوهای شاهنامه پلی میان فردوسی و مولانا » در دانشگاه صنعتی شریف تهران و دکتر سید ضیاالدین هاجری رییس انجمن پاسداری و پالایش زبان فارسی با موضوع « رازهای سرایش شاهنامه» در دانشگاه منابع طبیعی گرگان استان گلستان و در همین تاریخ دکتر آرش اکبری مفاخر عضو قطب فردوسی شناسی دانشگاه فردوسی در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران سخنرانی خواهند داشت.
وی افزود : 26 اردیبهشت یاسر موحد فر مدیر بنیاد فردوسی « اندیشه فردوسی » در دانشگاه علمی کاربردی شهر اراک را به سخنرانی خواهد نشست. همچنین 27اردیبهشت دکتر میرجلا الدین کزازی عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با موضوع « شاهنامه نامه ی فرهنگ و منش ایرانی » در دانشگاه شیراز استان فارس، 28 اردیبهشت دکتر محمد حسین توسی وند پزشک سال آلمان و رییس بنیاد فردوسی با موضوع« پزشکی در شاهنامه» در دانشگاه زاهدان در استان سیستان و بلوچستان سخنرانی خواهند کرد.
مدیر بنیاد فردوسی خاطر نشان کرد : در 23 اردیبهشت ماه ششمین کنگره جهانی بزرگداشت فردوسی در مجتمع شریعتی جهاد دانشگاهی با همراهی سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی ، بنیاد فردوسی و فدراسیون ورزشهای پهلوانی- زورخانه‌ای و موسسه فرهنگی اکو با حضور سخنرانان ویژه از ایران ،تاجیکستان ،افغانستان برگزار خواهد شد.
وی تشریح کرد :همچنین در این ویژه برنامه شاهنامه پژوهان ایرانی مقیم آلمان از جمله دکتر فریدون جنیدی رییس بنیاد نیشابور با سخنرانی درباره « هزاره سرایش شاهنامه» ، پروفسور ناصر کنعانی استاد دانشگاه برلین با موضوع «تاثیر شاهنامه در کشورهای اروپایی» ، دکتر شاه منظور عضو آکادمی علوم تاجیکستان و نماینده این کشور در موسسه فرهنگی اکو با موضوع « تاثیر شاهنامه در کشورهای آسیایی » و همینطور دکتر قدمعلی سروانی با موضوع « خردورزی در شاهنامه » سخنرانی خواهند کرد .
وی بیان کرد : از برنامه های جنبی این کنگره جهانی، شعرخوانی استاد عبدالکریم تمنا ،شاعرملی کشور افغانستان و اجرای نمایشی ورزشهای پهلوانی خواهد بود و همینطور سه تار نوازی خراسانی اجرا می‌شود.
موحد فر اذعان کرد: در همه این نشست ها طرح ضرب و نقل به انجام خواهد رسید که نقالان و مرشدان برتر زورخانه های کشور برای نخستین بار در دانشگاه های کشور نوای زور خانه‌ای را پیشکش می‌کنند .
یاسر موحدفرد با اشاره به دیگر برنامه‌های بنیاد فردوسی و سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی در هزاره‌ی سرایش شاهنامه، اذعان داشت: تلاش این مجموعه‌ها بر این است که بتوانیم مجموعه‌ی مقالات ارائه‌شده در این دهه را منتشر کنیم و همچنین در دهه‌ی هزاره‌ی سرایش شاهنامه، نمایشگاه‌هایی با محتوای نگاره‌های شاهنامه‌ی بایسنقری و شاهنامه‌ی شاه طهماسب که از آن‌ها عکاسی ویژه شده است، به صورت تابلوهای نمایشگاهی در دانشگاه‌ها برپا شود.
وی اعلام کرد :همچنین پس از پایان برنامه‌های ده‌روزه‌ی هزاره‌ی سرایش شاهنامه، مجموعه کارگاه‌هایی با همکاری بنیاد فردوسی در رابطه با شاهنامه‌پژوهشی در دانشگاه‌هایی که این برنامه‌ها را اجرا می‌کنند، برگزار خواهد شد.
رییس بنیاد فردوسی تاکید کرد :در رابطه با برنامه‌های هزاره‌ی سرایش شاهنامه، وبگاهی توسط سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی طراحی شده که از 18 تا 28 اردیبهشت‌ماه اطلاعات مربوط به این برنامه‌ها را ارائه می‌دهد.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر این‌که چگونه می‌توان شاهنامه‌ی فردوسی را در بین عموم مردم ترویج کرد، اظهار کرد: امیدواریم در مراحل بعدی بتوانیم فعالیت‌های دیگری که همواره نیاز کشورمان بوده است، انجام دهیم و در این راستا با حضور دیگر سازمان‌ها مشکلی برای به رسیدن به اهداف‌مان وجود ندارد و امیدواریم نهادهای گوناگون حمایت خود را اعلام کنند.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

در همین زمینه