دوشنبه, 03ام دی

شما اینجا هستید: رویه نخست تازه‌ها خبر از ویندوز 1 تا ویندوز 8

خبر

از ویندوز 1 تا ویندوز 8

برگرفته از روزنامه اطلاعات

نخستین نسخه از سیستم عامل ویندوز محصول شرکت مایکروسافت 20 نوامبر 25 سال قبل در عصری که هنوز رایانه وسعت امروزی خود را نداشت به طور رسمی عرضه شد.

در عصری که در آن هر تولید کننده رایانه‌ای سیستم‌عامل مخصوص به خود را عرضه می‌کرد و اپل با رایانه‌های «مکینتاش» بر بازار سلطه داشت.ماشین‌های کلاس «آی.بی.ام. مایکروسافت» که در آن زمان هنوز آی.بی.ام. سازگارپذیر نامیده می‌شد با سیستم عامل «داس» وارد بازار شد. بیش از یک سال پس از عرضه محصول مشترک مایکروسافت و «آی.بی.‌ام» نخستین نسخه از سیستم عامل ویندوز به نام «ویندوز 0/1» در 20 نوامبر 1985 عرضه شد. این سیستم عامل فقط یک تداخل گرافیکی از سیستم عامل قدیمی «ام.اس ـ داس» و نخستین تلاش مایکروسافت برای ایجاد یک محیط عامل با توانایی چند عملکردی روی سکوی رایانه شخصی بود.

ویندوز 1/0 تمامی قابلیت‌های اولیه‌ای که بعدها در تمامی نسخه‌های ویندوز وارد شد را دارا بود و مایکروسافت را به سوی تبدیل شدن به «غول نرم افزاری دنیا» پیش می‌برد.

در تفاوت با نسخه‌های بعدی ویندوز، نخستین نسخه این سیستم عامل یک قابلیت چندعملکردی محدود به برنامه‌های جانبی و نرم‌افزارهای موجود بر پایه «ام.اس ـ داس» را عرضه می‌کرد. این برنامه‌های جانبی می‌توانستند حافظه را فقط از طریق سیستم شکل‌دهی حافظه خود ویندوز مدیریت کنند.

این سیستم شکل‌دهی، بر پایه یک الگوی نرم افزاری حافظه مجازی عمل می‌کرد که اجازه می‌داد برنامه‌های بزرگتر از حافظه «رم» در دسترس نیز اجرا شوند.


در 20 نوامبر 2010، یک ربع قرن از زمان عرضه رسمی ویندوز 1/0 گذشته است. این محصول که با قیمت 99 دلار وارد بازار شده بود ، به رایانه اجازه

می داد که از عملکردهای تعاملی مثل ماوس استفاده کند. اما این ویندوز از تعداد زیادی «باگ» (حفره امنیتی) رنج می برد و به همین علت بیل گیتس برای حل این مشکل، ویندوز01/1 را در سال 1986 و ویندوز 2/0 را در سال 1987 عرضه کرد، اما رشد درخشان ویندوز فقط در سال 1990 و زمانی که نسخه ویندوز3/0 وارد بازار شد و یک میلیون لیسانس را فروخت حاصل شد، به این ترتیب مایکروسافت توانست سلطه بازار سیستم عامل‌ها را در اختیار بگیرد و در همان سال با عرضه نخستین نسخه بسته «آفیس»، شرکت بیل گیتس به طور رسمی به غول نرم افزاری دنیا تبدیل شد.

پنج سال بعد، با توسعه اتصال به اینترنت و عرضه ویندوز 95 که مجهز به ابزارهای مختلفی برای تسهیل در ورود به وب بود ، موقعیت مایکروسافت بیش از گذشته مستحکم شد. در سال 1998 در سیستم عامل ویندوز 98 برای نخستین بار سیستم به روزسازی خودکار Windows Update وارد سیستم عامل‌های ویندوز شد.

این سیستم توانست برای بارگذاری بسته‌های محافظتی در مقابله با حفره‌های امنیتی مفید باشد و پایداری و دوام سیستم عامل را بهبود بخشد. در سال 2001 و پس از عرضه دلسرد کننده ویندوز 2000 و ویندوز هزاره (Windows Me ) سیستم عامل Windows Nt عرضه شد و توانست موقعیت مایکروسافت را باردیگر در بازار تقویت کند.


سرانجام ویندوز «ایکس. پی» وارد بازار شد که در مدت 9 سال توانست روی بیش از نیمی از تمامی رایانه‌های دنیا نصب شود.

بقیه داستان این پنجره (ویندوز) به روزگار ما باز می گردد.

زمانی که ویندوز ویستا در سال 2007 عرضه شد و هرچند توانست در نخستین سال عرضه 100 میلیون لیسانس را به فروش برساند اما به دلیل عملکردهای ضعیف، پس از مدت کوتاهی مورد هجوم انتقادات بسیاری از سوی کاربران و کارشناسان قرار گرفت. به طوری که کاربران شرکتی و بسیاری از کاربران خانگی ترجیح دادند همچنان از ویندوز ایکس. پی استفاده کنند.

با ورود ویندوز 7 در سال 2009 پنجره‌های امید بار دیگر هم به روی مایکروسافت که به دلیل ناکامی ویستا آبرویش در خطر بود و هم به روی کاربرانی که از ویستا دلسرد شده بودند باز شد.

در 26 اکتبر امسال، مایکروسافت در شرایطی که از موفقیت عرضه ویندوز 7 لذت می برد اعلام کرد که ویندوز 8 را وارد بازار کرده است.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید