خبر
برای یافتن آرامگاه ابوالفضل بیهقی اشتباه نروید
- خبر
- نمایش از یکشنبه, 25 تیر 1391 10:08
- بازدید: 2670
ابوالفضل بیهقی، نویسندهی کتاب معروف «تاریخ بیهقی»، از آن دست نویسندگان ادبیات کهن ایران است که کمتر افسانهپردازیای دربارهی زندگیاش وجود دارد؛ با این حال، مدفن این ادیب و مورخ بزرگ ایرانی همچنان محل بحث و چالش است.
nike shox mens australia women soccer players - White - DA8301 - 101 - Nike Air Force 1 '07 LX Women's Shoe | Puma MB.01 Rick And Morty LaMelo Ball Release Date , JofemarShops , kyrie 2 summer pack nike shoes girls roshe
به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، معمولا کسانی که به منطقهی بیهق در خراسان بزرگ که اکنون به نام سبزوار شناخته میشود، میروند و به صرافت میافتند به سراغ آرامگاه نویسندهی «تاریخ بیهقی» بروند، اشتباهی از آرامگاه ابن فندق سر درمیآورند!
شباهت نام خانوادگی ابن فندق با ابوالفضل نه تنها مسافران؛ بلکه مردم شهر سبزوار را هم به اشتباه انداخته است. ظهیرالدین ابوالحسن علی بن ابوالقاسم زید ابن محمد بیهقی، معروف به ابن فندق بیهقی، حکیم، ادیب و ریاضیدان مشهور قرن ششم هجری است که مگر شباهت نام خانوادگی، نسبت دیگری با ابوالفضل بیهقی ندارد.
آرامگاه ظهیرالدین ابوالحسن علی بن ابوالقاسم زید ابن محمد بیهقی در بخش ششتمد واقع در سیوپنج کیلومتری شهر سبزوار است. در حالیکه ابوالفضل بیهقی در روستایی در این منطقه به دنیا آمده است؛ او در روستای حارثآباد بیهق در نزدیکی سبزوار، به سال 370 هجری خورشیدی به دنیا آمده و بعد از آنجا به شهر غزنه مهاجرت کرده است.
محمدجعفر یاحقی ـ مصحح «تاریخ بیهقی» ـ به خبرنگار ایسنا میگوید: ابوالفضل بیهقی به شهر غزنه مهاجرت میکند و در همانجا هم از دنیا میرود. از آنجایی که 60 – 70 سال بعد از درگذشت ابوالفضل بیهقی، شهر غزنه در حملهای از بین میرود؛ از همینرو مدفن ابوالفضل بیهقی نامعلوم است.
ابوالفضل محمدبن حسین بیهقی سال 370 هجری خورشیدی به دنیا آمد و سال 456 خورشیدی از دنیا رفت. او اوایل عمر را در نیشابور به تحصیل دانش اشتغال داشت، سپس به سمت دبیری وارد دیوان محمود غزنوی و حکمرانان بعد از او شد و در سال 418 هجری خورشیدی پس از درگذشت استادش بونصر مشکان به سمت دبیر دیوان شاهی برگزیده شد.
این مورخ و ادیب سال 437 پس از آزادی از زندان، به نگارش «تاریخ بیهقی» مشغول شد.