دوشنبه, 03ام دی

شما اینجا هستید: رویه نخست کتاب‌شناخت کتاب‌ معرفی کتاب بوعلی سینا

کتاب‌

معرفی کتاب بوعلی سینا

برگرفته از مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی

کتاب بوعلی سینا زیر نظر کاظم موسوی بجنوردی - ناشران بنیاد علمی بوعلی سینا – مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی - نویسندگان شرف الدّین خراسانی(شرف)، فتح الله مجتبائی، تقی بینش، علیرضا جعفری نائینی

 به گزارش مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی ،بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی سینا، به منظور بستر سازی ساخت و انتشار افکار و آثار حکیم هزاره، شیخ الریس ابوعلی سینا، کوشش ها و برنامه های متنوعی را دنبال میکند.
کتاب حاضر که با همکاری مرکز دایره المعارف بزرگ اسلام ی و مدیر دانشمند مرکز جناب آقای کاظم موسوی بجنوردی تهیه شده، یکی از دقیقترین و موثق ترین تک نگاری های معاصر درباره حکیم هزاه هاست. نویسنده کتاب از دانشوران برجسته و متخصصین بزرگ وطن ما هست و بر اساس جدیدترین و بهترین منابع، بخشهای مختلف این کتاب را تحریر کرده اند.
در مقدمه کتاب آمده است که :اهمیت و اعتبار شیخ الرئیس ابوعلی سینا نیاز به باز گویی ندارد. او نماد عقل و دانایی و برجسته ترین دانشور جهان اسلام و ایران است. درخشش علمی و حکمی بوعلی، سراسر تاریخ و فرهنگ ایران را روشن ساخته و تقریباً هیج یک از شعب علوم و فلسفه و کلام را خالی از تأثیر او نمی بینیم. با این حال، از غفلت ابنای این دیار، هنوز این چهره یگانه و بی همتا چنان که باید شناخته نشده است.دامنه غمبار این غفلت چنان است که هنوز بیش از یک سوم آثار شیخ الرئیس به صورت نسخ خطی باقی مانده و تصحیح و منتشر نشده است .
سایر آتار او، از جمله متن کامل کتاب بزرگ شفا نیازمند تصحیح و چاپ مجدد است و بسیاری از آثار دیگر بوعلی نیز نایاب و از دسترس علاقمندان به دور است.
 

سعیده خان احمدی

بوعلی‌سینا، فیلسوف و پزشک نامدار ایرانی
 
در ذکر اهمیت و اعتبار شیخ‌الرئیس ابوعلی‌سینا همین‌قدر بس است که او را نماد عقل و دانایی و برجسته‌ترین دانشور جهان اسلام دانسته‌اند؛ تا آنجا که تقریباً هیچ‌یک از شعب علوم و فلسفه و کلام را خالی از تأثیر او نمی‌بینیم. بااین‌حال، هنوز این چهرهٔ یگانه در عرصهٔ علم و فرهنگ ایران‌زمین، چنان‌که بایدوشاید شناخته نشده است و همچنان بیش از یک‌سوم آثار او به‌صورت نسخ خطی باقی مانده و تصحیح و منتشر نشده است. سایر آثار او نیز، از جمله متن کامل کتاب بزرگ شفا، نیازمند تصحیح و چاپ مجدد است و بسیاری از آثار دیگر بوعلی نیز نایاب و از دسترس علاقه‌مندان به دور است. ازاین‌رو، بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی‌سینا، به‌منظور بسترسازی شناخت و انتشار افکار و آثار حکیم ابوعلی‌سینا، کوشش‌ها و برنامه‌های متنوعی را دنبال می‌کند. هدف این بنیاد گسترش دامنهٔ فعالیت‌های ابن‌سیناپژوهی و ایجاد مرکز و مأمنی برای پژوهشگران و مراکز علمی و فرهنگی مرتبط با این موضوع است.
    مجموعهٔ حاضر نیز یکی از همین کوشش‌هاست که از جملهٔ دقیق‌ترین و معتبرترین تک‌نگاری‌های معاصر دربارهٔ ابن‌سینا به شمار می‌رود. نویسندگان این کتاب همگی از جملهٔ دانشوران برجسته و متخصصان بزرگ کشورند و بر اساس جدیدترین و بهترین منابع، بخش‌های مختلف این کتاب را تحریر کرده‌اند. بخش‌های شش‌گانهٔ مجموعهٔ حاضر عبارت‌اند از: زندگی و سرنوشت؛ نظام فلسفی؛ پزشکی؛ ریاضیات، نجوم و برخی از علوم طبیعی؛ موسیقی؛ ادبیات، زبان‌شناسی و آثار فارسی. در پایان کتاب بخشی نیز به نمایه‌ها اختصاص یافته است.
    کتاب بوعلی‌سینا، شیخ‌الرئیس ابوعلی حسین بن عبدالله، فیلسوف و پزشک نامدار ایرانی، زیر نظر کاظم موسوی بجنوردی و به مناسبت برگزاری جشنوارهٔ حکمت سینوی، در 312 صفحه و با شمارگان 3000 نسخه از سوی بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی‌سینا و مرکز دایرةالمعارف بزرگ اسلامی منتشر شده است

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

در همین زمینه