گردشگری
ایران دورت بگردم - سفر به تاریخ در موزه ایران باستان
- گردشگری
- نمایش از پنج شنبه, 07 اسفند 1393 13:21
- محمد جهانآبادی
- بازدید: 7607
موزه ملی ایران با قدمتی بیش از 70 سال، با دارا بودن سیصد هزار شیء و زیربنایی بیش از 20 هزار مترمربع نه تنها بزرگترین موزه باستان شناسی و تاریخ ایران است بلکه از نظر حجم، تنوع و کیفیت آثار نیز جزء یکی از چند موزه معتبر جهان محسوب میشود.
FW0663 - adidas samba ireland live score last night - adidas Futurenatural Shoes Vivid Red Mens | Trending
عکس و گزارش: محمد جهانآبادی
موزه ملی ایران با قدمتی بیش از 70 سال، با دارا بودن سیصد هزار شیء و زیربنایی بیش از 20 هزار مترمربع نه تنها بزرگترین موزه باستان شناسی و تاریخ ایران است بلکه از نظر حجم، تنوع و کیفیت آثار نیز جزء یکی از چند موزه معتبر جهان محسوب میشود. برطبق اسناد تاریخی در سال ۱۲۹۵ هجری شمسی هنگامیکه وزارت معارف و صنایع مستظرفه در ایران تأسیس شد، اولین موزه ایران (به معنای اعم آن) به نام “موزه ملی” به کوشش مرتضی قلی خان ممتازالملک در یکی از اتاقهای مدرسه دارالفنون برپا گردید.
با شروع به کار نخستین موزه ایران و پی بردن عموم به اهمیت حفظ آثار تاریخی و فرهنگی و نیز همزمان با آغاز حفاریهای باستان شناسان اروپایی در شوش به سرپرستی “ژاک دمرگان” در سال ۱۳۰۶ لزوم ایجاد موزه ای برای نگهداری و نمایش آثار کشف شده از حفاریها احساس شد. به همین دلیل دولت وقت به “آندره گدار” معمار فرانسوی که مطالعات شرقشناسی فراوانی نیز داشت، مأموریت داد تا نقشه نخستین موزه علمی ایران را طراحی کند.
گدار این ساختمان را به سبک معماری ایرانی و با الهام از ایوان بلند طاق کسری طراحی کرد. در این طرح وجود یک حیاط مرکزی و ورودی طاق ضربی و استفاده از آجرهای قرمز و ستونهای تزئینی، شاخصههای معماری کاخ کسری تیسفون و کاخ اردشیر فیروزآباد متعلق دوره اشکانی و ساسانی را بهوضوح نشان میدهد؛ که چنین طرحی کاملا متناسب با اهداف و فعالیتهای موزه ملی بود. ساخت این موزه با همکاری آندره گدار و معماری “حاج عباس قلی معمار باشی” در سال ۱۳۱۴ آغاز و پس از ۲ سال مورد بهرهبرداری قرارگرفت.
این موزه در فرهنگ موزه داری ایران به عنوان موزه مادر به شمار می رود که هدف از برپایی آن، نگاهداری در آثار گذشتگان و انتقال آنها به آیندگان، شناخت و نمایش سهم ایرانیان در بالندگی فرهنگ و تمدن جهانی و تلاش در بهبود و افزایش میزان دانش عمومی مردم شده است.