پنج شنبه, 06ام دی

شما اینجا هستید: رویه نخست گردشگری ‌از «زیج منیژه» چه می‌دانید؟

گردشگری

‌از «زیج منیژه» چه می‌دانید؟

زیج منیژه یک بنای تاریخی زیبا و شگفت‌انگیز در استان کرمانشاه است. به گزارش خبرنگار ‌خبرگزاری دانشجویان ایران‌(ایسنا)، منطقه کرمانشاه، دیار کرمانشاهان با دارا بودن بیش از چهار هزار اثر تاریخی شناسایی شده‌ که دو هزار و 200 مورد آن ثبت ملی و یک موردش‌(بیستون) هم به ثبت میراث جهانی یونسکو رسیده، سرشار از رمز و رموز تاریخی و باستانی است.

nike foamposite 2000 black women shoes heels - Blanco - 991 - DJ3180 - Nike Air Max 97 By You Zapatillas personalizables | Nike

بسیاری از این آثار هزاران ساله دیار کرمانشاهان هنوز هم برای خود مردم این دیار ناشناخته است و کمتر کسی از آنها اطلاعی دارد، چه برسد به گردشگران!

یکی از این آثار کمتر شناخته شده و سرشار از شگفتی و رمز و راز دیار سنگ و آب، بنای تاریخی «زیج منیژه» است.

بنای شگفت انگیز و تاریخی زیج منیژه یا قلعه منیژه با بیش از یک هزار سال قدمت در مسیر جاده اصلی کرمانشاه به سرپل ذهاب و در قسمت پایین دست طاق گرا و کوه عظیم پاطاق و در نزدیکی گوردخمه دکان داود قرار دارد.

این بنا دارای طرح مستطیل شکلی است که با جهت شرقی-غربی و با استفاده از مصالح لاشه سنگ و ملات گچ ساخته شده است.

در بخش مرکزی این بنا تالار نسبتا بزرگی وجود دارد که پیرامون آن را راهروهای متعددی قرار دارد.

این بنا به گونه‌ای طراحی شده که از طریق راهروهای شمالی می‌توان به مجموعه اتاق‌های ضلع جنوبی بنا و از طریق راهروی جنوبی به مجموعه اتاق‌های ضلع شمالی دسترسی پیدا کرد.

همچنین هر یک از راهروهای شرقی و غربی پیرامون تالار نیز به راهرو دیگری منتهی می‌شود که در نهایت از طریق این راهروها می‌توان به مجموعه اتاق‌های ضلع شرقی و غربی بنا دسترسی پیدا کرد.

شواهد و مدارک معماری از جمله شکل درگاه‌ها و قوس‌ها و همچنین نحوه پوشش سقف فضاهای زیج منیژه که به اواخر دوره ساسانی تعلق دارد در حال حاضر هم نسبتاً سالم است. این بنا در روزگار آبادانی قلعه به شکل مربع که هر ضلع آن در ابعاد 70 در 50 متر مربع بوده، احداث شده است.

در میانه این قلعه، ساختمان مربع شکل دیگری که احتمالاً ارگ قلعه بوده به ابعاد 48 در 48 متر ساخته شده که هنوز بقایای آن را می‌توان دریافت. در هر ضلع قلعه تعداد 30 حجره وجود داشته و حجره‌ها دارای طاق گهواره‌ای شکل بوده‌اند که هم اکنون چند حجره نسبتاً سالم باقی مانده است.

این بنای شگفت انگیز که بخش‌هایی از آن در چند سال اخیر توسط اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه مرمت و بازسازی شده، می‌تواند پذیرای گردشگران داخلی و خارجی باشد.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید