زیست بوم
ایجاد خانه های پیش ساخته شبانه در اراضی کشاورزی دماوند!
- زيست بوم
- نمایش از دوشنبه, 31 خرداد 1389 09:29
- بازدید: 2417
به گزارش خبرنگار مهر در دماوند، وجود متصرفان در زمینهای ملی شهرستان دماوند و مورد هجمه قرار گرفتن این اراضی همواره از دغدغه های مسئولان شهرستانی محسوب می شود چرا که در سالهای اخیر چندین پروژه پر اهمیت به دلیل وجود همین معارضین با کندی و یا حتی توقف کامل روبه رو شده اند.
آمارهای موجود تصرفات اراضی ملی دماوند نگران کننده است
دادستان شهرستان دماوند در نشست بیت المال این شهرستان طی سخنانی خاطرنشان کرد: یکی از بارزترین نشانه های تضییع حق بیت المال در سطح کشور تصرفات اراضی ملی توسط اشخاص معارض است.
سعید رستم پور با گلایه از کندی روند تغییر و تحولات زمینهای حریم شهری شهرستان دماوند اظهار داشت: بیشترین تصرفات به وجود آمده در اراضی سطح شهرستان دماوند مختص به زمینهای داخل حریم شهری است که هنوز تغییر و تحولی در آنها صورت نپذیرفته است.
این مسئول قضایی با اشاره به آمار تغییر و تحولات عنوان کرد: طی سه ماه اخیر تنها در مورد شش پلاک، تغییر و تحول بین اداره منابع طبیعی و مسکن و شهرسازی صورت پذیرفته در حالیکه میزان این اراضی نزدیک به 68 پلاک است و با این روند کند تا چندین سال دیگر باید شاهد هجمه به این سرمایه های ملی بود.
وی با بیان اینکه زحمات چند سال اخیر از شدت تصرفات بر اراضی ملی کاسته است، گفت: با وجود تلاشهای موثر چند سال اخیر و مهار این معضل همچنان آمارهای ارائه شده در این زمینه نگران کننده است و کوتاهی امروز بروز مشکلات عدیده فردا را به دنبال دارد.
برخی اسناد مالکیت با زمین مربوطه مطابقت ندارد
معاون فرماندار شهرستان دماوند نیز در این نشست یادآور شد: عدم پیگیری پرونده های مربوط به متصرفان اراضی ملی در گذشته مشکل امروز مسئولان شهرستان دماوند است.
سعید میرزایی فر با اشاره به تصرفات افراد دارای سند اظهار داشت: بر طبق گزارشات، برخی افراد دارای اسناد حدی بوده و اشخاص مذکور با استفاده از این مدارک اقدام به تصرف چندین برابری دارایی خود از اراضی ملی کرده اند.
این مسئول ادامه داد: در حال حاضر بسیاری از زمینهایی که در گذشته تصرف شده به مردم فروخته شده و ساخت و سازهایی نیز در آنها به انجام رسیده است که لزوم رسیدگی توسط مسئولان ذیربط بیش از پیش حس می شود.
وی از ناهمگونی برخی اسناد با مشخصات زمین مربوطه خبر داد و گفت: با بررسی و تطابق برخی اسناد مالکیت با اراضی مربوط به آن، همخوانی لازم پیرامون این دو شاخصه دیده نشده که این امر خود نشان دهنده تخلف و تصرف در اراضی یاد شده است.
ایجاد خانه های پیش ساخته شبانه در اراضی کشاورزی
میرزایی پیرامون تغییر کاربریهای مناطق کشاورزی به سایر کاربریها عنوان کرد: در مناطقی از شهرستان دماوند مانند "دشت هومند"، "اشنه در" و "چنار" که در گذشته کاربری کشاورزی داشت امروزه به نواحی فاقد این کاربری مبدل شده اند و از سوی دیگر حمل خانه های پیش ساخته به زمینهای زراعی به شکل شبانه، کار ساخت و سازهای غیر قانونی را برای افراد
متخلف آسان کرده است.
رئیس اداره مسکن و شهرسازی شهرستان دماوند در حاشیه این نشست به خبرنگار مهر گفت: برای تغییر و تحول اراضی ملی بین ادارات حفاظت محیط زیست و مسکن و شهرسازی شهرستان دماوند مشکلی وجود ندارد.
داریوش فرحبخش مشکل مطرح شده را تنها منوط به شهرستان دماوند ندانست و خاطرنشان کرد: معضل یاد شده تنها منوط به
شهرستان دماوند نیست و بیشتر نقاط استان تهران از آن رنج می برند.
دوگانگی در دستورالعملهای استانی و شهرستانی
این مسئول گفت: براساس دستورالعمل تعیین شده ازسوی مسکن و شهرسازی استان تهران ادارات متبوع مستقر در شهرستانها نباید پلاکهای حساسی که دارای پرونده حقوقی هستند را تحویل بگیرند و از طرفی فشارهای مختلف و البته به حقی نیز از سوی مدیریت شهرستان به سبب تسریع در انجام این امر مهم وجود دارد که این دوگانگی موجب بروز مشکلاتی شده است.
وی با بیان دلایلی در خصوص کندی سرعت تغییر تحولات یادآور شد: در گذشته انجام این تغییرات به صورت نامناسبی انجام می گرفت به همین جهت مشخصات دقیقی از اراضی وجود نداشت و گاه دیده می شد پلاکی را به یک عارضه طبیعی مانند کوه و تپه نسبت می دادند.
فرحبخش بیان داشت: اما کارکرد مذکور از دقت کافی برخوردار نبود که در همین راستا مجموعه مسکن و شهرسازی شهرستان دماوند قصد پیمودن این روند به وسیله سامانه های دقیق جی پی اسی را دارد تا به درستی امر صیانت و نگهداری از این منابع باارزش صورت پذیرد.
در پایان این نشست مجموعه مدیریت شهرستان دماوند بر تسریع در امر تغییر و تحولات اراضی ملی بین دو اداره منابع طبیعی و مسکن و شهرسازی تاکید کرده و مقرر شد تا هر ماه حداقل در خصوص سه پلاک کارکرد یاد شده محقق شود.
شهرستان دماوند با مساحتی حدود ۱۸۸ هزار هکتار در محدوده شهرستانهای فیروزکوه، آمل، ورامین، گرمسار و تهران قرار دارد که متوسط ارتفاع آن از سطح دریا حدود دو هزار متر است و بر طبق نتایج سرشماری سال ۱۳۸۵مرکز ملی آمار ایران تعداد 27 هزار و 418 خانوار شامل 96 هزار و 860 نفر در این شهرستان سکونت دارند.