دوشنبه, 03ام دی

شما اینجا هستید: رویه نخست یادگارهای فرهنگی و طبیعی زیست بوم جشن ورود پرندگان كوچنده

زیست بوم

جشن ورود پرندگان كوچنده

برگرفته از همشهری آنلاین - اسماعیل کهرم

چند روز قبل جشن خوشامدگويي به پرندگان مهاجر، به همت اداره كل محيط‌زيست استان گيلان در منطقه بوجاق برگزار شد.
بيشتر از 100 ميني‌بوس و تعداد زيادي اتوبوس علاوه بر اتومبيل‌هاي شخصي، مردم و علاقه‌مندان طبيعت را به اين منطقه هدايت كردند. استقبال مردم از اين مراسم نمادين حتي براي برگزاركنندگان آن غافلگيركننده بود.

از اصفهان، تهران، قم، كرج، كرمانشاه و... آمده بودند تا علاقه خود را به طبيعت مملكت‌شان نشان دهند.از كودكان يكي‌دوساله تا سالخوردگان محترمي كه به‌سختي حركت مي‌كردند، حتي عزيزاني كه با عصا و كمك ديگران خود را به بوجاق رسانده بودند‌، حضور داشتند.

بسياري شب را در رشت اقامت كردند تا صبح زود به بوجاق بيايند. تجمع شكارچيان گيلاني كه تفنگ آنها ابتدا با پرچم سفيد و بعد با گل آذين شد، از همسويي شكارچي و شكاربان حكايت مي‌كرد. اين  دو هميشه مقابل و ضد يكديگر مصاف مي‌دادند.

به ياد داريم سال 1352 كه شغل پرنده‌شناسي را انتخاب كردم، هيچ‌كس باور نمي‌كرد كه نيازي به اين شغل وجود داشته باشد و در موارد متعدد، مخاطبان فكر مي‌كردند كه پرنده‌شناسي سرپوشي روي شغل مخفي من است!

در آن روزها تصور اين‌كه چند هزار نفر فقط براي مراسم  نمادين استقبال از پرندگان مهاجر به خود زحمت مسافرت بدهند و در هواي زمستاني به بوجاق بيايند به ذهن ما هم خطور نمي‌كرد. آگاهي مردم باز هم همه را غافلگير كرد.

اين تجمع شايد ابراز اعتراض و مخالفت با تب معرفي صنايع سنگين مانند پتروشيمي به 3 استان سرسبز مملكتمان بود.

به ياد نمايشنامه‌اي افتادم  كه جواني ميل داشت موسيقيدان شود به اصرار پدر و مادر به حرفه پزشكي روي آورد و هنگام جراحي اندام‌هاي داخلي بيماران خود را به‌صورت سازهاي گوناگون مي‌ديد، كليه را به‌صورت كمانچه، قلب را به‌صورت تار و ريه‌ها را به‌صورت گيتار!

همان‌طور كه فرزندان ما استعدادهاي گوناگون دارند و آنها را نبايد مجبور به انحراف از علاقه‌شان كرد، محيط‌هاي طبيعي هم داراي استعدادها گوناگون هستند. بيش از سه‌چهارم از خاك مملكت ما در نقاط خشك و نيمه‌خشك قرار دارد و فقط 3 استان ساحلي گيلان، مازندران و گلستان را به راستي مي توان سبز ناميد.

به‌جاي رؤياي تأسيس پتروشيمي در اين استان‌ها بهتر نيست از استعداد طبيعي و ذاتي اين مناطق يعني گردشگري استفاده كنيم. اين 3 استان مي‌توانند گردشگاه و دهكده توريستي، 70 ميليون ايراني امروز و 300 ميليون ايراني آينده باشند.

توريسم در اين استان‌ها ايجاد شغل دائم مي‌كند، آلودگي ندارد، محيط‌زيست را تخريب نمي‌كند و پايدار هم هست؛ خصوصياتي كه پتروشيمي از آنها عاري است. روز جمعه مردم گيلان به حفظ محيط طبيعي اين استان رأي دادند نه پتروشيمي.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید