دوشنبه, 03ام دی

شما اینجا هستید: رویه نخست یادگارهای فرهنگی و طبیعی زیست بوم فراخوان پاکسازی غار کرفتو

زیست بوم

فراخوان پاکسازی غار کرفتو

به گفته سرپرست پایگاه میراث فرهنگی و گردشگری زیویه و کرفتو به منظور مردمی کردن نگهداری آثار و دخالت مردم در حفاظت آثار باستانی و طبیعی برنامه پاکسازی غار کرفتو در مهرماه امسال انجام خواهد گرفت.

nike air force 1 low uv | nike weed sneakers for sale on ebay women

به گزارش هنرنیوز؛ علی هژبری، سرپرست پایگاه میراث فرهنگی و گردشگری زیویه و کرفتو  اعلام کرد که به منظور مردمی کردن نگهداری آثار و دخالت مردم در حفاظت آثار باستانی و طبیعی برنامه پاکسازی غار کرفتو در مهرماه امسال انجام خواهد گرفت.

همچنین پیام رضابخش، سرپرست برنامه پاکسازی غار کرفتو، در این باره گفت: این حرکت با کمک غارنوردان و فعالان زیست محیطی و با کمک های مردمی منطقه در تاریخ ۱۷ مهر، برای محافظت یکی از بزرگ ترین غارهای دست کند مصنوعی – طبیعی ایران در کرفتو اجرا خواهد شد.

او افزود:غار کرفتو از دو قسمت مصنوعی و طبیعی تشکیل شده و با توجه به حجم زباله های به جای مانده که در قسمت طبیعی غار بیشتر دیده می شود تمرکز اصلی پاکسازی بیشتر روی این قسمت قرار خواهد گرفت تا بتوانیم محیط غار را از هر گونه مواد و زباله بجامانده که باعث آلودگی در سطح غار می شود و مشکلاتی را برای گردشگران و موجوادت زنده در داخل غار از جمله (خفاش ها و ریزموجودات مفید غارزی و ...) پاک نگه داریم.

از سویی رسول اشتودان، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان نیز درباره برنامه های این روز بیان کرد: این برنامه به مناسبت روز غار پاک و هفته گردشگری به میزبانی گروه کوهنوردی و غارشناسی آرش سنندج و با حمایت اداره میراث فرهنگی استان و همکاری فرمانداری دیواندره و بخشداری کرفتو با شعار ( غارها، گنجینه های علمی) در تاریخ مذکور، راس ساعت ۹ صبح واقع در محل پارکینگ غار کرفتو شروع خواهد شد.

وی اظهار کرد:غارها آزمایشگاه کامل زمین هستند که به ما اجازه می دهند تا در علوم مختلف تحقیقاتمان را کامل نماییم. غارها برای فعالیت های متنوعی از پژوهش و تحقیقات زمین شناسی، باستان شناسی، زیست شناسی، اکولوژی و... گرفته تا گردشگری معرفی می شوند.

او ادامه داد:از طرفی باکتری های موثر و مفیدی در غارها وجود دارد که حتی در علوم پژشکی کاربرد دارد مثلا گروهی از پژوهشگران علوم زیستی در آمریکا و کانادا با کشف یک باکتری فناناپذیر در دل غار لچوگیا، یکی از قدیمی ترین و عمیق ترین غارهای قاره آمریکا، به امید تازه ای برای معالجه ی بیماری های مقاوم به درمان دست یافتند. پس باید در نگهداری و حفاظت از این موهبت الهی تلاش نمود با فرهنگ سازی و آموزش های درست در این راستا اقدام کنیم.

به گزارش هنرنیوز؛ غار کرفتو یک غار آهکی است که در دوران سوم زمین شناسی شکل گرفته است، بخش هایی از این غار، دست کَند با اتاق های بسیار در چهار طبقه است و کتیبه ای به خط یونانی دارد، آثار تاریخی موجود در این غار مربوط به سده سوم پیش از میلاد به بعد هستند.

این غار در ۳۱ کیلومتری شمال غرب شهر دیواندره در بخش کرفتو واقع شده است و با شماره ثبت ۳۳۰ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید