زیست بوم
نمک روی فلامینگوها نشست
- زيست بوم
- نمایش از جمعه, 10 آبان 1392 15:11
- بازدید: 3855
در حالیکه تمام توجهات به دریاچه ارومیه معطوف شده و مسئولان کشور همه طرحها و برنامه های خودشان را به این دریاچه اختصاص داده اند، درپی خشکی مطلق دریاچه بختگان استان فارس، خطر وقوع طوفانهای نمکی هر لحظه منطقه را تهدید میکند.
Oakley MOD5 MIPS SNOW HELMET – ADULT - SneakersbeShops | Men’s shoes
به گزارش مهر، برخی فلامینگوهای دریاچه بختگان توان پرواز ندارند زیرا نمک بالهایشان را پوشانده و قدرت پرواز را از آنها گرفته است.
این در حالیست که به محض اینکه در باره خشکی دریاچهها و مشکلات زیست محیطی صحبت میشود همه مسئولان کشور فورا به یاد دریاچه ارومیه می افتند و طرح و برنامه هایشان را به سمت این تالاب روانه میکنند.
دریاچه بختگان طی سالهای اخیر به صورت کامل خشک شده و مشکلات مختلف زیست محیطی را برای شرق استان فارس ایجاد کرده است.
بختگان بعد از ارومیه دومین دریاچه بزرگ کشور محسوب میشود که اکنون خطر وقوع طوفانهای نمکی این تالاب را تهدید میکند اما گویا در سطح کشور عزمی برای رفع مشکلات این تالاب وجود ندارد.
یک کارشناس حوزه محیط زیست در استان فارس با تاکید بر اینکه پتاسیلهای طوفان نمک در دریاچه بختگان وجود دارد به خبرنگار مهر گفت: در حال حاضر تمام دریاچه بختگان که بیش از 100 هزار هکتار است به طور کامل خشک است.
علمدار علمداری اظهار داشت: در این راستا دریاچه به یک دشت نمک تبدیل شده و تمام شرایط برای ایجاد طوفان نمکی در منطقه وجود دارد.
وی بیان کرد: با هر جریان بادی در منطقه بختگان نمکهای کف تالاب بلند شده و در زمینهای اطراف مینشیند که این امر مشکلاتی را به همراه داشته است.
این کارشناس حوزه محیط زیست با اشاره به از بین رفتن فلامینگوها در تالاب بختگان اظهار داشت: حیات این پرندگان متکی به آب است زیرا این دسته از پرندگان از منابع داخل آب تغذیه میکنند.
وی افزود: متاسفانه به دلیل خشک شدن تالاب بختگان که دومین تالاب مهم کشور است فلامینگوها نمی توانند تغذیه خوبی داشته باشند از این رو به دلیل غلظت نمک دچار مشکل میشوند.
علمداری گفت: در این راستا بر روی بدن به ویژه بالهای فلامینگوها نمک نشسته و حالت بلوری ایجاد می شود از این رو قادر نخواهند بود که پرواز کنند و درون تالاب گرفتار میشوند.
این کارشناس حوزه محیط زیست گفت: با توجه به مشکلات و معضلات دریاچه بختگان باید هر چه سریعتر برای احیای آن تدابیر ویژه ای اتخاذ شود در غیر این صورت باید منتظر وقوع اتفاقات ناگواری بود.
دبیر موسسه 13 فروردین با اظهار نگرانی از وضعیت دریاچه بختگان به خبرنگار مهر گفت: بستر دریاچه ها به ویژه دریاچه بختگان از مواد ریز و نمک پر است و به دلیل اینکه از مواد ریزی تشکیل شده اند تحت تاثیر کوچکترین وزش بادی جا به جا میشوند.
علی اکبر کاظمینی ادامه داد: با بلند شدن این مواد ریز و نمکها از بستر رودخانه، آنها در زمینهای اطراف پراکنده می شوند که این امر در ایجاد طوفان نمک موثر است.
وی با اشاره به اینکه میزان نمک دریاچه بختگان بالاست، بیان کرد: با وزش باد لایه های آغشته به نمک نیز از سطح دریاچه بلند می شوند و این امر می تواند برای مردم منطقه خطرآفرین باشد.
این فعال حوزه محیط زیست اظهار داشت: 70درصد از فعل و انفعالات در 30سانتی متری خاک اتفاق می افتد از این رو به دلیل اینکه از آن برای موادغذایی استفاده می شود این امر خطرناک است.
کاظمینی با تاکید بر اینکه برای جلوگیری از طوفان نمک در بختگان باید بستر دریاچه مرطوب باشد، ادامه داد: در این راستا حداقل کاری که می توان انجام داد این است که بستر دریاچه را تا حدودی مرطوب و نمناک نگه داشت.
وی تاکید کرد: در غیر این صورت آسیب غیرقابل جبرانی به سلامت و کشاورزی منطقه وارد خواهد شد.
به گزارش مهر، بختگان یکی از تالابهای مهم سطح کشور به شمار می رود که خشکی آن طی سالهای اخیر مسئولان را در سطح کشور به یاری رساندن به این تالاب وا نداشته است.
شرایط بحرانی بختگان نباید از نظر متولیانش در سطح ملی و مسئولان کشوری دور شود.