رویدادهای فرهنگی
نکوداشت مرتضی احمدی؛ تبلور فرهنگ فولکلور ایران
- رویدادهای فرهنگی
- نمایش از سه شنبه, 11 آبان 1389 12:09
- بازدید: 2542
برگرفته از روزنامه اطلاعات
مراسم نکوداشت مرتضی احمدی هنرمند پیشکسوت عرصه تئاتر، سینما و تلویزیون که به مناسبت تولد هشتاد و شش سالگی وی به همت مرکز موسیقی بتهون و بنیاد رودکی برپا شده بود یکشنبه شب با حضور هنرمندان و علاقه مندان وی در تالار وحدت برگزار شد.
به گزارش مهر، در این مراسم هنرمندان و نویسندگانی چون حسین پارسایی رئیس بنیاد رودکی، حسین علیزاده، جمشید مشایخی، بهزاد فراهانی، مرضیه برومند، هوشنگ گلمکانی، شهرام زرگر، شقایق فراهانی، سحر زکریا، اردشیر صالح پور، صابر ابر، هوشنگ گلمکانی و غیره حضور داشتند.
در ابتدای این مراسم مرضیه برومند با ابراز خرسندی از حضور در این نکوداشت گفت: نمیدانم چطور بگویم که افتخار بزرگی برای من است که امروز در جمع دوستانم از هنرمندی صحبت میکنم که نقل و نبات مجلس است.
حسین علیزاده آهنگساز و موسیقیدان، سخنران دیگر مراسم بود که با تشویق بسیار حاضران روی صحنه حاضر شد و بعد از ابراز خوشحالی از حضور در این مراسم گفت: من مرتضی احمدی را با لقب استاد صدا نمیکنم. چون هرگاه نام او برده میشود مثل این است که از هفت هنر سخن به زبان آوردهایم. او مرا به یاد استاد علی اکبر خان شهنازی میاندازد.
اجرای موسیقی سنتی زنده روی سن از دیگر مراسم این نکوداشت بود. و پس از آن بابک چمن آرا مدیر مرکز موسیقی بتهون روی صحنه حضور یافت و گفت: ترانهها و ضربی خوانیها یکی از اصالتهای فرهنگ موسیقی ایران هستند که در طول سالها تحریف شدهاند. ما تصمیم گرفتیم برای جلوگیری از تحریف این اسناد ماندگار آنها را با صدای مرتضی احمدی در آلبوم «صدای تهرون» روانه بازار کنیم.
جمشید مشایخی هنرمند دیگری بود که با تشویق حاضران روی سن حاضر شد و گفت: آقای احمدی 10 سال از من بزرگترند و من حکم شاگرد ایشان را دارم. در زمان دانشجویی پیش پرده خوانی با نام «اسمال سهکله» را اجرا میکردیم که من یک بیت آن را به ایشان تقدیم میکنم. «به خدا کشتتم من/ به خون آغوشتتم من»
احمدی در این مراسم گفت: من از دوازدهسالگی عاشق هنر روحوضی شدم و کار ضربی خوانی را دنبال کردم. در سال 1328 اولین ضربی خوانی را در تئاتر فرهنگ اجرا کردم. من همیشه از استادان و همکاران خودم خواهش میکردم که این میراث گرانبها را برای آیندگان به یادگار بگذارند. اما متاسفانه آنها این کار را نکردند و از میان ما رفتند.
بازیگر «آرایشگاه زیبا» گفت: من تلاش کردهام که در ترانههایم شادی وجود داشته باشد. اگر توانسته باشم برای یک لحظه غم را از چهره مردم بیرون ببرم بزرگترین رسالت خود را انجام دادهام.در خاتمه از سوی بنیاد رودکی گنجینهای تصویری اثر استاد نورمحمدزاده به مرتضی احمدی اهدا شد. همچنین از طرف مرکز موسیقی بتهون نیز یک صفحه زرین به او تعلق گرفت.