خبر
چگونه نمک کمتری بخوریم؟
- خبر
- نمایش از چهارشنبه, 22 آذر 1391 17:23
- بازدید: 4195
" سدیم و پسر عمویش کلر سدیم (نام دیگر نمک) از رایجترین و پرمصرفترین مواد موجود در دنیا و برنامهی غذایی ما محسوب میشوند. بیش از دو سوم کرهی زمین پوشیده از آب و دریای شور است. در طول تاریخ نمک نقش مهمی در اقتصاد، سیاست و تغذیه ایفا کرده است. با وجود این که همه ما به نمک نیاز داریم تا بدنمان عملکرد نرمالی داشته باشد اما میزان زیاد آن میتواند اثرات منفی روی سلامت ما بگذارد و یکی از اثرات منفی مصرف بیش از اندازهی نمک ابتلا به فشار خون بالاست."
adidas team water bottles for sale craigslist 2017 | nike air sport attack red bank blue Mid Linen - Grailify - nike sweet classic leather sneaker sandals
به گزارش ایسنا به نقل از تارنمای تبیان، متخصصان توصیه میکنند در برنامهی غذایی روزانه میزان مصرف نمک کاهش داده شود. به عقیدهی آنها مصرف روزانه 2.4 گرم سدیم کافیست اما متأسفانه مردم سرتاسر دنیا بیشتر از اینها نمک مصرف میکنند. باید بدانید 2.4 گرم برابر است با حدود یک قاشق چایخوری نمک در روز. اگر شما هم به دنبال راههایی برای کاهش نمک روزانه میگردید این مطلب به دردتان میخورد. با ما همراه باشید.
به جای نمک زیاد از سبزیجات معطر استفاده کنید
به جای این که ماشینوار نمکدان را داخل غذایتان خالی کنید از سبزیجات معطر یا ادویهها استفاده کنید. سبزیجات معطر به غذا طعم دلچسبی میدهند و خواص غذا را نیز بالا میبرند.
حواستان به نمک پنهان مواد غذایی باشد
مواد غذایی آماده و صنعتی حاوی میزان بسیار بالای سدیم یا همان نمک هستند. در هنگام خرید این محصولات برچسب و ترکیبات درج شده روی پاکت را به دقت بخوانید. در این صورت متوجه میزان نمک آن خواهید شد. تا جایی که میتوانید از خرید این محصولات غذایی خودداری کنید. از مواد غذایی بدون نمک استفاده کنید تا میزان سدیم برنامهی غذاییتان را تنظیم کرده باشید.
با دقت روی برچسب مواد غذایی را مطالعه کنید
تولیدکنندههای مواد غذایی مجبورند به خواست مصرفکنندهها عمل کنند. هر چه مردم تمایل بیشتری به کاهش مصرف نمک نشان دهند و به سمت تغذیهی سالمتر روی بیاورند تولیدکنندهها نیز مجبور میشوند محصولاتشان را سالمتر عرضه کنند.
این روزها محصولات زیادی را میبینید که با عنوان «کم چرب»، «کم کالری» و غیره عرضه میشوند و این نتیجهی درخواست مصرفکنندههاست. در بیشتر موارد تولیدکنندهها برای خوش طعم کردن محصولات کم چرب و کم کالری دست به دامن سدیم میشوند. یادتان نرود برچسب و ترکیبات محصولات غذایی آماده را به دقت بخوانید و سعی کنید از خرید محصولاتی که میزان سدیم بالایی دارد خودداری کنید.
خوشطعمی به نمک نیست
اگر دنبال راهی برای خوش طعم کردن غذاهایتان میگردید به جای نمک چند تکه فلفل دلمهای، گوجه فرنگی، کرفس و غیره به آنها اضافه کنید. ابتکار به خرج دهید و خودتان با شیوههای مختلف به فکر خوشطعم کردن غذاهایتان باشید.
محتویات کنسروها را آب بکشید
اگر برای تهیهی غذایتان از کنسرو لوبیا و غیره استفاده میکنید آن را زیر آب بگیرید تا نمک آن گرفته شود. هیچ وقت این کنسروها را بدون آبکشیِ محتویاتش به غذایتان اضافه نکنید. همین آبکشی سادهی لوبیاها یا نخود فرنگی باعث میشود که 30 تا 40 درصد سدیم موجود در آن از بین برود. حتی آبکشی تنهای ماهی نیز به کاهش میزان سدیم آن کمک میکند.
جایگزینهای نمک آخرین گزینهتان باشد
با وجود این که محصولات جایگزین نمک، میزان نمک مصرفی ما را کاهش میدهد اما این محصولات معمولاً حاوی میزان زیادی پتاسیم هستند. درست است که بدن ما به پتاسیم نیاز دارد تا عملکرد خوب و نرمالی داشته باشد اما توجه داشته باشید که میزان زیاد آن نیز میتواند برای افرادی که از مشکلاتی مانند مشکلات کلیوی رنج میبرند خطرناک باشد.
قدم به قدم پیش بروید
همان طور که گفتیم نمک برای بدن لازم است و فقط مصرف بیش از اندازهی آن آسیب رسان میشود. به فکر حذف نمک از برنامهی غذاییتان نباشید. هیچ وقت نمیشود عادت چند ساله را در یک روز و ناگهان ترک کرد. قدم به قدم پیش بروید. با تغییرات کم شروع کنید. از همان آشپزخانه شروع کنید و کم کم میزان نمکی را که به غذایتان اضافه میکنید کاهش دهید. سر میز نیز دقت کنید. سر میز غذا لیموترش یکی از بهترین روشهای خوش طعم کردن غذا بدون نیاز به نمک است.