پنج شنبه, 01ام آذر

شما اینجا هستید: رویه نخست تازه‌ها خبر «شهریار عدل» در قطعه نام‌آوران آرام گرفت

خبر

«شهریار عدل» در قطعه نام‌آوران آرام گرفت

پیکر پروفسور «شهریار عدل» در قطعه‌ی نام‌آوران بهشت‌زهرا (س) به خاک سپرده شد.

adidas team water bottles for sale craigslist 2017 | adidas am4par women wear shoes , Sunrise Underwire Bikini Top by Endless Online , JofemarShops , Australia

کامران عدل - برادر مرحوم شهریار عدل - در گفت‌وگو با خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا، اظهار کرد: صبح امروز (دوشنبه 8 تیرماه) پیکر مرحوم «شهریار عدل» را در قطعه‌ی نام‌آوران بهشت‌زهرا (س) دفن کردیم.

این در حالیست که وی روز گذشته (یکشنبه) پیش از برگزاری مراسم تشییعِ این چهره ماندگار اعلام کرده بود، "چند روزی است تلاش می‌کنم شهریار را در محلی باستانی دفن کنم؛ جایی که برای آنجا تلاش زیادی کرده، اما گویا امکان آن وجود ندارد."

وی حتی این احتمال را مطرح کرد که شاید پیکر شهریار عدل به هرات منتقل و کنار جدش دفن شود.

پس از مطرح شدن این صحبت‌ها و این که شاید پیکر عدل به صورت امانت در بهشت‌زهرا (س) قرار داده شده و پس ازمدتی به جای دیگری مانند هرات در افغانستان منتقل شود، ‌سید محمد بهشتی - رئیس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری - به خبرنگار ایسنا توضیح داد: یک سنت به نام به امانت گذاشتن پیکر متوفی داریم که مدتی جسد به امانت در خاک می‌ماند و پس از مدتی به مکانی که تمایل دارند، منتقل برده می‌شود.

او افزود: این قضیه مانند دفن مرحوم نیما یوشیج است، که پس از حدود 30 تا 40 سال پیکر او را از قبر اولیه‌اش خارج و به یوش منتقل کردند.

محمدرضا کارگر، مدیر اداره کل موزه‌ها و اموال منقول تاریخی نیز در این زمینه به ایسنا توضیح داد: دکتر جلالی، نماینده‌ی ایران در یونسکو پیشنهاد دفن پروفسور عدل در مکانی باستان مانند کاخ گلستان را مطرح کرد، پس از آن این جمله سر زبان‌ها افتاد، در صورتی که این کار غیرقانونی است. اگر بخواهد این اقدام روال شود، مشکلات عدیده‌ای به وجود می‌آید و به مرور حتی همه‌ی کارشناسان میراث فرهنگی هم علاقه پیدا می‌کنند که در چنین مکان‌هایی دفن شوند که در آینده کنترل این اتفاق اصلا کار راحتی نخواهد بود.

او تاکید کرد: نباید احساسی با این اتفاق برخورد کرد، باید خیلی عقلانی و با سنجیدن مسایل آن را انجام داد.

به گزارش ایسنا، شهریار عدل 31 خردادماه پس از احساس درد در قفسه‌ی سینه، ایست قلبی کرد و در فرانسه دارفانی را وداع گفت. او معاونت امور بین‌الملل موسسه فرهنگی ایکوموس در ایران را برعهده داشت. همچنین در مرکز یونسکو در پاریس بسیار نفوذ داشت و در تهیه‌ی پرونده و ثبت جهانی آثار تاریخی در فهرست یونسکو نقش موثری ایفا می‌کرد.

شهریار عدل دارنده‌ی مدال فرهنگ جهانی یونسکو با نام «پنج قاره» از دبیرکل یونسکو بود که در 13 مهر 1388 (5 اکتبر 2009 میلادی) در مقر سازمان یونسکو در پاریس و همزمان با آغاز تشکیل مجمع عمومی سالانه کشورهای عضو یونسکو به او اهدا شد.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید