پنج شنبه, 01ام آذر

شما اینجا هستید: رویه نخست زبان و ادب فارسی زبان پژوهی مهاجمان به زبان فارسی کیستند؟

زبان پژوهی

مهاجمان به زبان فارسی کیستند؟

علی‌اشرف صادقی گفت: زبان فارسی امروز بسیار مظلوم واقع شده و از همه سو مورد تهاجم قرار می‌گیرد.

استاد زبان‌شناسی دانشگاه تهران و عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی، در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: زبان فارسی از یک سو مورد تهاجم خارجی است که این تهاجم از سوی زبان انگلیسی است. از سوی دیگر زبان فارسی مورد تهاجم داخلی قرار دارد که از طرف افرادی است که فارسی نمی‌دانند، برای مثال کسانی که اخبار را به سرعت ترجمه می‌کنند و در صدا و سیما پخش می‎کنند و همچنین روزنامه‌نگارانی که مقاله‌های خود را بدون رعایت موازین دستور زبان فارسی می‌نویسند، بسیار به آن آسیب می‌رسانند.

صادقی در رابطه با تهدیدهایی که امروزه زبان فارسی با آن روبه‌روست، بیان کرد: قصور بسیار بزرگ در این زمینه از سوی آموزش و پرورش است که اهمیت لازم را به زبان فارسی نمی‌دهد و ساعات تدریس دستور زبان فارسی و انشا در مدارس کم است.

او در ادامه گفت: در حال حاضر دانش‌آموزان را به مطالعه کتاب‌های فصیح عادت نمی‌دهند تا شیوه درست نوشتن و حرف زدن را بیاموزند، در نتیجه از یک زبان الکن و شکسته استفاده می‌کنند و این مسئله زبان فارسی را بسیار مورد تهدید قرار داده است.

استاد زبان‌شناسی دانشگاه تهران تصریح کرد: برای رفع مشکلات و تهدیدات زبان فارسی در درجه اول وزارت آموزش و پرورش باید تلاش جدی کند تا ساعات تدریس زبان فارسی افزایش یابد.

او در ادامه تأکید کرد: نمره نیاوردن در درس فارسی باید وتوکننده باشد یعنی دانش‌آموزان حتما باید در این درس قبول شوند تا بتوانند به پایه بعد ارتقا یابند.

صادقی افزود: وزارت ارشاد هم باید جلو نصب تابلوهایی را که به زبان خارجی هستند و امروزه بسیار به چشم می‌خورند بگیرد. این وزارت‌خانه باید تنها به کتاب‌هایی اجازه چاپ بدهد که ویرایش شده باشند و به هر ناشری اجازه نشر کتاب ندهد. همچنین ممیزی را روی زبان فارسی هم اعمال کند و تنها به ممیزی اخلاقی اکتفا نکند، همین‌طور صدا و سیما نباید کالاهای خارجی را با کلمات خارجی تبلیغ کند.

این پژوهشگر در ادامه اظهار کرد: سازمان ثبت شرکت‌ها موظف است تا نظر فرهنگستان را در خصوص این‌که آیا اسم انتخابی برای شرکت‌ها فارسی است یا نه و می‌توانند آن اسم را برگزیند و یا خیر، جویا شود ولی متأسفانه گاهی اوقات قانون را دور می‌زنند.

این عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی در پایان گفت: ما در فرهنگستان تمام تلاش خود را می‌کنیم تا زبان فارسی را تبدیل به یک زبان علمی کنیم و در پایان برای اعتلای زبان فارسی دعا می‌کنم.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

در همین زمینه