کتاب
قدیمیترین نسخه شناختهشده از طومارهای نقالی جهان منتشر میشود
- كتاب
- نمایش از چهارشنبه, 07 تیر 1391 03:25
- بازدید: 6334
قدیمیترین نسخه شناختهشده از طومارهای نقالی جهان که کتابت آن به 1135 هجری قمری برمیگردد، از سوی یک پژوهشگر ایرانی تصحیح و آماده انتشار شد.
new nike football boots 2012 2017 - 002 - Nike Air Max 270 ESS Ανδρικά Παπούτσια Γκρι / Λευκό DM2462 | adidas chunky sneakers white gold women jeans size
سجاد آیدنلو پژوهشگر در زمینه آثار ادبی که این طومار قدیمی شاهنامه را تصحیح کرده است، درباره آن به خبرنگار مهر گفت: کهنترین نسخههایی که تاکنون در زمینه نقالی شاهنامه منتشر شده، تاریخ کتابتشان مربوط به دوران قاجار و بعد از آن بوده اما نسخه اخیر قدیمیترین نسخه شناخته شده از طومارهای نقالی در جهان است.
به گفته وی، کاتب این نسخه شخصی به نام بدرالدین محمد سیاهپوش و تاریخ کتابت آن هم 1135 هجری قمری و دوران شاه سلطان حسین صفوی است.
این مصحح آثار ادبی توضیح داد که نسخه مذکور در کتابخانه شخصی استاد مجتبی مینوی نگهداری میشده و او (آیدنلو) آن را تصحیح کرده و مقدمهای حدوداً 150 صفحهای برای آن نوشته و به همراه تعلیقات در کتابی 1080 صفحهای روانه چاپ کرده است.
آیدنلو اضافه کرد: این اثر حجیم مجوز نشرش را دریافت کرده اما با توجه به اینکه برای ناشر آن مشکلاتی به وجود آمده و در خبرها میآید که لغو مجوز شده است، زمان انتشار آن فعلاً مشخص نیست.
وی با ابراز امیدواری نسبت به رفع مشکل به وجود آمده برای ناشر، تاکید کرد که فعلاً قصد ندارد این طومار نقالی را از ناشر بازپس بگیرد و آن را به ناشر دیگری بدهد و منتظر میماند مشکل این ناشر حل شود.
خبر دیگر از سجاد آیدنلو اینکه به تازگی گزیده او از شاهنامه فردوسی در کتابی به نام «دفتر خسروان» از سوی نشر سخن چاپ شده است. این کتاب شامل 9000 بیت از شاهنامه بر اساس تصحیح جلال خالقی مطلق است.
این پژوهشگر حوزه نسخ خطی همچنین از تصحیح یک منظومه پهلوانی دیگر خبر داد و گفت: سراینده این اثر منظوم که شامل 4000 بیت است و در بحر متقارب سروده شده، ناشناس است ولی احتمالاً مربوط به دوره صفویه است.
آیدنلو با بیان اینکه قصد دارم این کتاب را هم برای چاپ به انتشارات سخن بسپارم، افزود: این منظومه نقالی بدون نام است ولی خودم یک نام قراردادی برای اساس استنباط و قرارداد برای آن انتخاب کردهام به این مضمون: «هفت شعر و هفت منظر».