یکشنبه, 04ام آذر

شما اینجا هستید: رویه نخست گردشگری عمارت ناصری در دل روستای شهرستانک مقصد مسافران جاده چالوس

گردشگری

عمارت ناصری در دل روستای شهرستانک مقصد مسافران جاده چالوس

در سینه کش کوههای البرز و در دل پیچ و خمهای زیبای جاده چالوس روستای شهرستانک با عمارت ناصری خود به یکی از مقاصد گردشگران این مسیر بدل شده است.

JmksportShops , Chaussures, sacs et vêtements , Livraison Gratuite | IetpShops , New Balance 327 Moonbeam Leopard , cheap invisible air jordans , 4011496719 , Where To Buy

به گزارش خبرنگار مهر، روستای شهرستانک در جاده کرج چالوس با عمارتهای قدیمی و کوچه باغهایی که این روزها عطر بهار از آن به مشام میرسد می تواند خاطره یک روز بهاری را برای گردشگران نوروز دو چندان کند.

در سینه کش البرز مرکزی آن جا که دمای تابستانی آن به زحمت از 15 درجه سانتی گراد می گذرد دهکده کوهستانی شهرستانک دامن کشیده است.

جایی که ناصرالدین شاه قاجار، خوش گذران ترین شاه ایران از طبیعت بکر آن غافل نمانده و قصر تابستانی خود را در آن ساخته است مطمئنا جایئست باصفا.
 
روستای شهرستانک یکی از مهم ترین روستاهای جاده چالوس است که در یک دره سرسبز واقع شده دره ای که باغ های میوه و کوچه باغ های آن روح انسان را تازه می کند.

درانتهای دره شهرستانک یک عمارت یه نام ناصری وجود دارد که منصوب به ناصرالدین شاه است. گفته می شود این مکان تفرجگاه شاه بوده است. عمارت در جایی واقع شده که هوای فوق العاده مطبوعی دارد. بوی هیزم سوخته آغل گوسفندان، خاک باران خورده و بوی زنده طبیعت در آن حس می شود.

انتهای دره شهرستانک به سه دره منتهی می شود که یکی به سمت قله توچال می رود (مسیری که کوه نوردان از قله توچال به سمت شهرستانک می آیند) دیگری به سمت میگون که به دره هملون می رسد و دره ای دیگر که به سمت جنوب شرق واقع است.
 

چشم انداز زیبای عمارت ناصری با صدای نوازشگر رودخانه

عمارت ناصری در مکانی واقع شده که محل تلاقی این سه مسیر است. بنای کاخ در میان شیارکوه با مناظر طبیعی بسیار زیبا در کنار رودخانه قرار گرفته است. ساخت بنای این کاخ در سال 1295 هجری قمری به دستور ناصرالدین شاه در دره "گل کیله" شهرستانک آغاز شد و تا سال 1298 ادامه داشت.

این کاخ از 2 بخش مجزا تشکیل شده است مجموعه بیرونی این عمارت درواقع حیاطی به شکل مستطیل است که در 4 تراز طراحی شده ، ورودی شاه در تراز اول است و ساختمان دیوان خانه در تراز چهارم و در دو طبقه احداث و داخل آن به وسیله کاغذ دیواری های الوان و گچ بری هایی در سقف تزیین شده است.

بخش حرمسرا نیز مشتمل برفضاهایی است که گرداگرد حیاط ساخته شده این دو حیاط به لحاظ وجود شیب در دو تراز با اختلاف سطح 3 متر طراحی و ساخته شده است. در کنار کاخ شهرستانک قطعه سنگ بسیار بزرگی وجود دارد که ظاهرا زمان استراحت ناصرالدین شاه در کاخ از صخره مشرف بر کاخ جدا و بدون ایجاد خسارتی در کنار کاخ مستقر شده است.

با وجود حوض هایی در ترازهای چهارگانه کاخ و همچنین کانال هایی جهت ارتباط حوض ها این مجموعه زیبایی خاصی به خود گرفته است.

درحال حاضر قسمت اعظم حرمسرا تخریب شده و در دیوان خانه نیز تغییراتی به وجود آمده است که با توجه به تصویب تبصره 36 بودجه سال 78 در حال حاضر بازسازی و احیای آن جهت اقامتگاه بازدید کنندگان اختصاص یافته و عملیات بازسازی آن ادامه دارد.

ناصر الدین شاه اولین کسی که دوربین عکاسی را وارد ایران کرد

زمانی که از بالای تپه به کاخ نگاه می کنی بی اختیار در تاریخ سیر می کنی و تجسم آن که ناصرالدین شاه چگونه به قیمت برباد دادن کشورش در این مکان مشغول خوشگذرانی بوده است. در داخل دیوان خانه عکس هایی مشاهده می شود که گویا توسط خود ناصرالدین شاه " اولین عکاس ایران " گرفته شده است.
 


وی در سفری که به فرانسه داشت عکاسی را آموزش دیده و دوربین عکاسی را وارد ایران می کند.

روستای شهرستانک از توابع دهستان لورا در 630 کیلومتری شمال غربی کرج و جاده چالوس قرار گرفته است واقتصاد مردم آن عموما متکی به کشت و زرع غلات ، گردو ومیوه ، پرورش زنبور عسل ، تولید لبنیات ، دامداری و جاجیم و شالبافی است.

مردم مهمان نواز این روستا در کنار این طبیعت بسیار زیبای آن همزمان با تعطیلات نوروز پذیرای گردشگران هستند. گزارش خبرنگار مهر در کرج، در سینه کش البرز مرکزی آن جا که دمای تابستانی آن به زحمت از 15 درجه سانتی گراد می گذرد دهکده کوهستانی شهرستانک دامن کشیده است.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید