گردشگری
غار "زینه گان" شاخص ترین اثر طبیعی استان ایلام
- گردشگری
- نمایش از یکشنبه, 08 فروردين 1389 21:41
- بازدید: 5087
ایلام - خبرگزاری مهر: غار "زینه گان" که به عنوان شاخص ترین اثر طبیعی استان ایلام شناخته شده است، در ایام نوروز منتظر گردشگران است.
به گزارش خبرنگار مهر در ایلام، زاگرس با توجه به وجود آب و هوای متنوع و جغرافیایی، دارای جاذبههای بکر و زیبایی است. استان ایلام واقع در غرب ایران و جای گرفته در دل زاگرس با وسعت حدود 22 هزار کیلومتر مربع، حدود 1.4 درصد از مساحت کشور را در بر دارد. این غار روباز که بیش از یک کیلومتر درازا دارد، دارای آب فراوان، دهلیزهای آبگیر، قندیلهای متعدد و آبچکهای طبیعی و بسیار جالب میباشد. هوای داخل غار بسیار سرد و مطبوع است. در حالی که منطقه صالحآباد در تابستان بیش از 40 درجه گرما دارد، اختلاف هوای بیرون غار با درون آن تقریبا به 20 تا 30 درجه میرسد! تفاوت قابل لمس هواى خنک این غار با بیرون به حدى است که این غار به عنوان "غار بهشت" نامگذارى شده است.
استان ایلام در منطقهای کوهستانی در حاشیه جنوبغربی رشته کوههای زاگرس قرار گرفته است. بیشتر مساحت اســــتان را مناطق کوهستانی، تپه کوهستانی و یا تپه ماهور تشکیل میدهد که با شیبهای تندی به دشتهای کم ارتفاع منـتهی میشوند.
درههای شگفت، رودها و آبشارهای طربانگیز، غارهای بینظیر، کوههای سر به فلک کشیده، اقلیمهای متنوع آب و هوایی، همجواری دیدنی کوه و دشت، سادگی هزار رنگ طبیعت وحشی، صداقت فرهنگ و هنر و چشماندازهای بدیع استان، ایلام را به شاهکار خلقت ایران تبدیل کرده و به خاطر همین زیبایی طبیعتش است که به "عروس زاگرس" نامور گشته است.
شهر صالحآباد (مهران)
شهرستان مهران در باختر (غرب) ایلام واقع شده است. این شهرستان نگین سبز ایران نام گرفته است. نام مهران در دوران هشت سال دفاع مقدس بر سر زبان ها افتاد. شهر مرزی مهران حدود 12 کیلومتر تا نقطه صفر مرزی فاصله دارد. این شهرستان از سه بخش مهران، صالح آباد و ملکشاهی تشکیل شده است.
غار شگفتانگیز زینه گان
غار شگفتانگیز زینه گان در 5 کیلومتری جنوب خاوری (شرقی) شهر صالح آباد و در فاصله 52 کیلومتری شهر ایلام قرار دارد.
سرخسها، جلبکها، گلها و گیاهان خودروی داخل غار، رنگ سنگها، پیچ و خم داخل غار، آب خنکى که پاى گردشگران را نوازش مىدهد، لبهای به هم دوخته قسمتهایی از سقف غار، همه و همه حکایت از شگفتیهای اعجابانگیز این غار دارد.
غار زینهگان به دلیل فرسایش توسط یک رودخانه کوچک در سالیان متمادی به وجود آمده، که به حالت دالانی شکافت مانند در داخل زمین است که به همین دلیل به آن غار روباز زینه گان میگویند.
این غار به عنوان یکی از جاذبههای مهم توریستی و گردشگری استان ایلام محسوب میشود و روزانه بیش از یک هزار مسافر و گردشگر از این غار طبیعى دیدن مىکنند. همینطور غار زینه گان برای ثبت در فهرست اثار ملی کشور هم معرفی شده است.
خوشبختانه ایلام دارای طبیعتگردهای بومی فراوانی است که با آموزش استاندارد میتوان آنان را به راهنمایان مجرب تبدیل کرد و با تهیه نقشههای طبیعتگردی و شناخت مکانهای مستعد در این زمینه و تبلیغات و اطلاعرسانی برنامهریزی شده، اکوتوریسم را در استان ایلام راهاندازی کردد.