زیست بوم
تپهای به نام بچه دماوند در پلور وجود ندارد
- زيست بوم
- نمایش از چهارشنبه, 02 تیر 1389 05:15
- بازدید: 3845
برگرفته از ایلنا
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست معتقد است بچه دماوند یا دماوند کوچک که نماد دماوند محسوب میشود از ارزش زیستمحیطی بالایی برخوردار است.
این در حالی است که مدیرکل محیط زیست شهرستان آمل میگوید اصلا بچه دماوند وجود ندارد و تپهای که مردم آن را نماد دماوند بدانند در پلور نیست تپهای هم که اکنون برای ساخت کارخانه آب معدنی در حال تخریب است یک تپه معمولی است.
محمدجواد محمدیزاده در گفتوگو با خبرنگار ایلنا گفت: پلور منطقه مهمی است که از لحاظ منابع آب بسیار ارزشمند است، آب منطقه پلور به دلیل اینکه از مخزنهای بالادست یعنی ارتفاعات البرز به دست میآید دارای ارزش حیاتی زیادی است.
او ادامه داد: افراد زیادی علاقهمند هستند که در منطقه پلور کارخانه آب معدنی احداث کنند و سازمان حفاظت محیط زیست نیز همواره در حد دسترس منطقه مجوزهای لازم را برای احداث کارخانه آب معدنی صادر کرده و میکند اما شرط احداث این کارخانهها این است که مسائل زیست محیطی را رعایت کنند تا به اکوسیستم منطقه آسیبی وارد نشود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: هیچگونه تخریبی نباید در محیط زیست منطقه برای ساخت کارخانه آب معدنی ایجاد شود.
محمدیزاده در پاسخ به این سوال که پس چرا تپهای که در منطقه پلور واقع شده و مردم آن را نماد دماوند میدانند و به بچه دماوند معروف است برای ساخت کارخانه آب معدنی در حال تخریب است گفت: من از ارزش زیست محیطی این تپه آگاه هستم اما در رابطه با جزئیات مساله چیزی نمیدانم و برای آگاهی بیشتر از این موضوع باید از آقای اشرفیپور که مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست استان مازندران بوده سوال کنید.
از رسولعلی اشرفیپور در رابطه با علت تخریب بچه دماوند برای ساخت کارخانه آب معدنی سوال کردیم او گفت: زمانی که در سازمان حفاظت محیط زیست استان مازندران بودم گزارشهایی مبنی بر تخریب این تپه و اعتراضات مردمی به دست ما رسید و پیگیریهای لازم انجام شد.
او ادامه داد: بعد از پیگیریها به این نتیجه رسیدیم که اشخاصی که در حال ساخت کارخانه آب معدنی با این منطقه هستند تمام مجوزهای لازم را دریافت کرده و اقدام غیرقانونی انجام نمیدهند.
اشرفیپور که هماکنون مدیرکل محیط زیست استان تهران است در پاسخ به این سوال که چرا برای ساخت کارخانه آب معدنی در چنین مکانی مجوز صادر شده است گفت: وقتی مجوز داده شده حتما اشکالی در کار نبوده است.
او در واکنش به اعتراض خبرنگار ایلنا، مبنی بر اینکه مردم محلی از تخریب نماد دماوند برای ساخت کارخانه آب معدنی گلهمند هستند و نسبت به این موضوع اعتراض دارند و در چندین مرحله اعتراضات خود را به گونههای مختلف مانند امضای تومار اعلام کردهاند گفت: در حال حاضر من در استان مازندران مسوولیتی ندارم و مساله را باید از طریق سازمان حفاظت محیط زیست مازندران پیگیری کنید.
بهمن صادقنژاد مدیرکل محیط زیست شهرستان آمل به خبرنگار ایلنا گفت: قانون تکلیف همه را روشن کرده است و سازمان حفاظت محیط زیست هم براساس قانون مجوز صادر میکند.
او ادامه داد: در رابطه با استقرار صنایع نیز قوانینی در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده که شورای عالی حفاظت محیط زیست آن را به ما ابلاغ کرده است و ما براساس این قوانین در رابطه با صدور مجوزها تصمیمگیری میکنیم.
مدیرکل محیط زیست شهرستان آمل تصریح کرد: در رابطه با احداث کارخانه آب معدنی در این مکان خاص هم براساس قانون مجوز صادر شده است.
او توضیح داد: هیچ منع قانونیای برای ساخت کارخانه آب معدنی در این تپه وجود نداشت بنابراین اگر ما مجوز صادر نمیکردیم خلاف قانون عمل کرده بودیم.
صادقنژاد در واکنش به این گفته که بچه دماوند نماد دماوند است و مردم محلی نسبت به تخریب آن معترض هستند و معتقدند که گویا ناموس آنها با تخریب این تپه به خطر افتاده است و از طرف دیگر اکوسیستم منطقه دچار مشکل شده و منظر طبیعی منطقه پلور نیز که یک منطقه توریستی است دچار آسیب شده است آن وقت شما میگویید براساس قوانین تخریب آن بلامانع است گفت: من کاملا روی منطقه پلور شناخت دارم آن تپه بچه دماوند نیست و اصلا کسی آن را به عنوان نماد دماوند نمیشناسد و از نظر زیست محیطی هم مشکل خاصی را ایجاد نکرده این یک تپه معمولی است و صدور مجوز برای ساخت کارخانه آب معدنی در آن بلامانع است.
او ادامه داد: مجوزی که برای ساخت کارخانه آب معدنی در این مکان صادر شده از طرف اداره کل حفاظت محیط زیست استان مازندران بوده و احداث کارخانه در این نقطه کاملا قانونی است.
برای ساخت کارخانه آب معدنی در نقطهای از پلور به نام بچه دماوند یا دماوند کوچک که نماد دماوند محسوب میشود مجوز صادر شده و این تپه در حال تخریب است منظر طبیعی منطقه پلور که یکی از زیباترین مناطق کشور به حساب میآید در حال نابودی است اما مسوولان سازمان حفاظت محیط زیست میگویند تخریب این تپه بلامانع است، میگویند چون هیچ منعی برای صدور مجوز ساخت کارخانه آب معدنی وجود نداشته پس این تپه باید نابود شود مردم محلی ناراضی هستند، تومار امضا میکنند، اعتراض میکنند، خواهان توقف تخریب بچه دماوند هستند آنوقت مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست شهرستان آمل میگوید اصلا بچه دماوندی وجود ندارد تپهای هم که در حال تخریب است یک تپه کاملا معمولی است خوشبختانه تنها کسی از مسوولان محیط زیست که معتقد است تپهای که به بچه دماوند معروف است از ارزش زیستمحیطی برخوردار است رئیس سازمان حفاظت محیط زیست است که گویا برای جلوگیری از تخریب این تپه باید شخصا وارد عمل شود.