زیست بوم
خشکیدگی درختان در نواحی جنوبی و معتدل لرستان در حال گسترش است
- زيست بوم
- نمایش از یکشنبه, 15 دی 1392 04:46
- بازدید: 4516
معاون اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان گفت: در مناطق تحت حفاظت و قرق استان نیز آثار خشکیدگی درختان جنگلی ملاحظه میشود.
shock drop air force 1 full uv reactive | Grailify - air force new mexico basketball - nike and jordans 50 dollars in gold price list Light Smoke Grey
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، زمانی بهاروند در گردهمایی روابط عمومیهای منطقه دو کشور، بیان کرد: متأسفانه میزان خشکیدگی درختان جنگلی در نواحی جنوبی و معتدل استان در حال گسترش بوده و شرایط گسترش آن به گونهایست که حتی در مناطقی مانند پادگانها و پارکهای جنگلی که دهها سال است، تحت حفاظت و قرق بودهاند، نیز آثار خشکیدگی ملاحظه میشود.
وی اظهار کرد: باید کمیته پیگیری طرح پیشگیری و مقابله با خشکیدگی در استان متشکل از معاون حفاظت و امور اراضی، یگان حفاظت، معاون آبخیزداری، رئیس اداره جنگل، اداره حفاظت و حمایت، هواشناسی، مرکز تحقیقات و محققین دانشگاه شکل گیرد.
مهندس بهاروند ادامه داد: بررسی شرایط اقلیمی منطقه در 10 سال گذشته، حاکی از کاهش قابل ملاحظه میزان بارندگی، افزایش دما و وجود متناوب ریزگردها در مناطق استان بویژه نواحی جنوبی دارد.
او افزود: در مرحله بعد باید با استفاده از نقشههای یک 250 هزارم موجود نسبت به تعیین محدودههای مناطق آلوده و پهنهبندی شدت آلودگی با کلاسهبندی به صورت ضعیف(0 تا 25 درصد )، متوسط (50- 25 درصد)، شدید
(75 – 5 درصد) و خیلی شدید(100 – 75 درصد) به شیوه بازدید میدانی و با استفاده از دستگاه GPS اقدام کرد.
معاون منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان تصریح کرد: عملیات احیایی و بازسازی مناطق جنگلی آسیب دیده، شامل شناسایی درختان مستعد و سالم که مقاومت بیشتری در مقابل خشکیدگی و آلودگی به بیماری از خود نشان دادهاند، به عنوان پایههای بذرگیری و تهیه شناسنامه برای بذور جمع آوری شده است.
بهاروند خاطرنشان کرد: تولید نهال مناسب و استاندارد، ایجاد تنوع گونهای و افزایش آمیختگی، استفاده از روشها و تکنیکهای نوین در جنگلکاری مناطق خشک و نیمه خشک با هدف افزایش ذخیره نزولات و کاهش دفعات آبیاری، مدیریت قرق و کنترل چرای دام، عملیات جنگلشناسی، اجرای عملیات بهداشتی، انجام برشهای بهداشتی شامل قطع پایههای آلوده و اجرای عملیات پرورشی از راهکارهای مقابله با این پدیده است.