زیست بوم
خورشید 5 میلیارد سال بعد چه شکلی خواهد شد؟
- زيست بوم
- نمایش از دوشنبه, 15 مهر 1392 05:27
- بازدید: 2909
گروهی از اخترشناسان عقیده دارند که بیشینه چرخه خورشیدی در حقیقت اوجی دوگانه است، و خورشید هم اکنون در میانه این دو اوج قرار دارد.
nike-dunk-low-coast-uncl | SBD - 100 Release Date - nike lebron ambassador 7 360 2017 edition appraise Tech Grey CT8527 - nike lunar woven chukka rainbow color wheel drive
به گزارش خبرآنلاین تصاویر زیر بهترین عکسهای فضایی هفته به انتخاب سایت نشنال جئوگرافیک است: از سحابی مرداب و خورشید آبی گرفته تا عتیقه ستارهای و تلماسههای باران زده سطح مریخ.
آتش آبی
در این عکس نور فرابنفش که توسط فضاپیمای STEREO ناسا گرفته شده ، خورشید همچون تیله آبی سوزانی در حال درخشش در میانه آسمان است. اگرچه خورشید هم اکنون در اوج فعالیت چرخه 11 ساله خود قرار دارد؛ اما طی هفته گذشته سطح آن به طرز عجیبی آرام بود، و تنها تعداد اندکی طوفان خورشیدی توسط رصدخانههای فضایی خورشیدی ثبت شد.
گروهی از اخترشناسان عقیده دارند که بیشینه چرخه خورشیدی در حقیقت اوجی دوگانه است، و خورشید هم اکنون در میانه این دو اوج قرار دارد. آنها همچنین گمان میکنند که لکههای خورشیدی مجددا در اواخر پاییز و یا اوایل زمستان پیش رو آشکار خواهند شد.
فانوس کیهانی
نور سبز شفق قطبی که در حال رقص در آسمان فراز منطقه نارویک نروژ است، با نورافشانی خود باعث روشن شدن این فانوس دریایی شده است. دنبالهدار Pan-STARRS که با دنباله کوتاه خود، اندکی بالاتر از خط افق و درست سمت چپ پایه فانوس دیده میشود، عملا در درخشش نور شفق گم شده است.
سحابی مرداب
این عکس که توسط تلسکوپی خانگی گرفته شده، زایشگاه ستارهای رنگارنگی را به تصویر میکشد که با نام سحابی مرداب (Lagoon Nebula) شناخته میشود. سحابی مرداب با قرار گرفتن در صورت فلکی قوس، حدود 5 هزار سال نوری از زمین فاصله دارد. این ابر عظیم گاز و غبار کیهانی پهنایی معادل 100 سال نوری را در فضا اشغال کرده است؛ در نتیجه در آسمانهای تاریک به شکل جرمی محو با چشم غیرمسلح قابل رویت است.
تلماسههای باران زده
این عکس فروسرخ که توسط مدارگرد شناسایی مریخ (MRO) گرفته شده، تلماسههای تاریک کف یکی از قدیمیترین دهانههای برخوردی سیاره سرخ را به تصویر میکشد. عارضههایی که به شکل قطره باران در میان این تلماسهها دیده میشوند، در حقیقت رگههایی از سنگ آتشفشانی بازالت هستند. چنین عارضههایی، فراوانترین عارضههای زمینشناسی سطح مریخ هستند که در سراسر این سیاره گسترده شدهاند.
عتیقه ستارهای
قرص محو و آبیرنگ گاز و غباری که تصویر آن توسط تلسکوپ فضایی هابل ثبت شده، آخرین بقایایی است که از انفجار ستارهای خورشیدمانند بر جای مانده است. کوتوله سفیدی به اندازه زمین، تنها چیزی است که از ستاره پیشین درون این سحابی بر جای مانده است؛ سحابی سیارهنمای موسوم به NGC 2452، که در صورت فلکی جنوبی دم کشتی (Puppis) قرار دارد. بر اساس تخمین اخترشناسان، 5 میلیارد سال بعد سرنوشت مشابهی نیز در انتظار خورشید ما قرار دارد.