یکشنبه, 04ام آذر

شما اینجا هستید: رویه نخست یادگارهای فرهنگی و طبیعی یادمان 5 هزار سفال ‏تاریخی در محوطه جوزک اصفهان کشف شد

یادمان

5 هزار سفال ‏تاریخی در محوطه جوزک اصفهان کشف شد

بیش از 5 هزار قطعه سفال متعلق به هزاره چهارم قبل از میلاد در بررسی تعیین حریم و لایه‏نگاری محوطه جوزک اصفهان کشف شد.

new nike football boots 2012 2017 - 002 - Nike Air Max 270 ESS Ανδρικά Παπούτσια Γκρι / Λευκό DM2462 | adidas chunky sneakers white gold women jeans size

 

به گزارش میراث آریا (chtn)،سرپرست تیم تعیین عرصه و حریم محوطه جوزک با اعلام این خبر اظهار داشت: فعالیت باستان‏شناسی در محوطه جوزک با هدف گمانه‏زنی، تعیین عرصه وحریم و لایه‏نگاری انجام شده و هم اکنون به پایان رسیده است.

« علمدار حاجی محمد علیان» با بیان این‏که عرصه این محوطه هفت هزار و 200 متر مربع برآورد شده است، گفت: در حال حاضر عرصه و حریم درجه یک و دو محوطه باستانی جوزک به صورت دقیق و کامل مشخص شده است.

او در خصوص یافته‏های این فعالیت باستان‏شناسی ادامه داد: در مرکز محوطه یک گمانه لایه‏نگاری انجام گرفته و طی آن پنج هزار قطعه سفال پیش از تاریخ کشف شد.

به گفته این مقام مسوول سفال‏های به دست آمده همگی متعلق به هزاره چهارم قبل از میلاد و همزمان با دوره سیلک سه فلات مرکزی و عصر مس _ سنگی است.

او ویژگی سفال‏ها را نخودی رنگ با مواد پودر شده معدنی، کیفیت عالی، پخت کافی و نقوش به رنگ‏های قهوه‏ای و برخی قرمز برشمرد.

«حاجی محمد» بیان کرد : تنها 750 قطعه از سفال‏های کشف شده قابل طراحی و مستندنگاری بوده و بقیه مطالعاتی هستند.

سرپرست تیم تعیین عرصه و حریم در محوطه جوزک افزود: اطلاعات به دست آمده از لایه‏نگاری‏های انجام شده و نبود بقایای معماری در محوطه حاکی از اسکان موقت در محوطه جوزک است.

«حاجی محمد» تصریح کرد: براساس شواهد به نظر می‏رسد این محوطه در طول هزاره چهارم پیش از میلاد بارها محل استقرار موقت بوده است.

او تاکید کرد: غنای یافته‏های باستان‏شناسی در جوزک نشان می‏دهد که ساکنین این محوطه از نظر تکنولوژیکی و فرهنگی در سطح عالی بوده‏اند، به طوریکه نمونه سفال‏های یافت شده قابل مقایسه با نمونه‏های به دست آمده از تپه‏های باستانی هم دوره که محل استقرار دائم بوده‏اند، است.

محوطه باستانی جوزک در سال 86 در شهرستان تیران و کرون در ده کیلومتری شمال شهر عسکران استان اصفهان شناسایی شده و تنها محوطه باستانی متعلق به پیش از تاریخ در شهرستان تیران و کرون محسوب می‏شود.

گفتنی است این فعالیت باستان‏شناسی از تاریخ 7 خرداد تا 20 تیرماه به طول انجامید.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

در همین زمینه