در حالی که کانون شکار و تیراندازی و دوستداران طبیعت از سازمان حفاظت محیط زیست خواسته است بخشی از منطق حفاظت شده را برای احیا به این کانون واگذار کند، فعالان محیط زیست معتقدند با توجه به فلسفه وجودی این کانون، اجابت این درخواست بیش از هر چیز به تخریب محیط زیست و ترویج شکار منجر خواهد شد تا حفاظت از حیات وحش.
خبرگزاری میراث فرهنگی- گروه محیط زیست- چندی پیش خبری منتشر شد حاکی از آن که کانون شکار و تیراندازی و دوستداران طبیعت، آمادگی خود را برای احیای حیات گیاهی و جانوری مناطق بزرگتر در سطح ملی اعلام می کرد. این کانون برای اثبات توانایی خود در این حوزه، احیای بخشی از منطقه خارتوران را مثال می آورد و از سازمان حفاظت محیط زیست می خواست که به درخواست های مکرر این کانون در رابطه با واگذاری بخشهایی ازمناطق حفاظت شده پاسخ مثبت داده و به عنوان یک حامی و متصدی با این کانون همکاری کند تا ظرف چند سال احیای پوشش گیاهی و جانوری، تکثیر و پرورش و انجام بسیاری از ایدههای فکر شده امکان پذیر شود. اما از آن جا که فلسفه وجودی انجمنی مانند کانون شکار و تیراندازی، شکار حیات وحش است، این درخواست انتقاد فعالان محیط زیست را به دنبال داشته است.
«هومان خاکپور»، دیده بان طبیعت بختیاری در گفت و گو با CHN با انتقاد از درخواست کانون شکار و تیراندازی برای احیای طبیعت ایران گفت: «با توجه به وضعیت شکننده ای که بر حیات وحش ایران حاکم است، نهادهای مدنی مانند کانون شکار و طبیعت نمیتوانند خود را به عنوان پشتوانه و حافظ حیات وحش معرفی کنند.»
به گفته او، درخواست آنها از سازمان حفاظت محیط زیست آن است که مناطق حفاظت شده در اختیار آنها قرار گیرد که نه تنها موجب حمایت و حفاظت از مناطق حفاظت شده میشود که به تخریب این مناطق خواهد انجامید.
خاکپور اضافه کرد: «فلسفه وجودی کانونهایی مانند کانون شکار و حیات وحش، به طور قطع شکار در طبیعت است و این در حالی است که ما به لحاظ تنوع زیستی در شرایطی هستیم که باید جامعه را به سمتی سوق بدهیم تا به جای تفنگ، دوربین به دست بگیرند و از حیات وحش، عکاسی کند.»
او با ابراز نگرانی از چنین پیشنهادی از سوی کانون شکار و طبیعت گفت که به نظر می رسد این درخواست بیش از هر چیز در جهت ترویج شکار است تا حفظ محیط زیست.