ابنیه بخش شمالی گنبد سلطانیه باردیگر شاهد حفاریهای باستانشناسی است. بیش از سه سال مطالعات باستانشناسی گنبد سلطانیه متوقف مانده بود و حالا خبرهای ادامه از سرگیری این مطالعات به گوش میرسد.
خبرگزاری میراث فرهنگی – میراث فرهنگی – «یحیی رحمتی» مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان با اعلام این خبر به CHNگفت: «پس از توقف 3 فصل کاوش، بالاخره حفاری باستانشناسی در ابنیههای مربوط به قسمت شمالی گنبد سلطانیه آغاز میشود. محوطه 14 هکتاری که در منطقه سلطانیه وجود دارد به زودی در فصل جدید کاوش، مورد بررسی قرار خواهد گرفت.»
او با تاکید برآنکه اولویت کاوش درخصوص شناسایی و شناسنامه دار کردن آنچه از کاوش به دست میآید است گفت: «با شناسایی و شناسنامه دار کردن آنچه از کاوش بدست میآید بتوانیم تاریخ را ثبت و ضبط کنیم.»
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان با اشاره به آنکه طی 20 سال گذشته حدود 200 خانه مسکونی تملک و آزادسازی شدهاست تا بتوان حریم سلطانیه را حفظ کرد افزود: «در حال حاضر تنها یک بنا که مربوط به مسجد است در این محدوده باقی مانده که درحال حل مسائل شرعی آن هستیم.»
او حداقل بودجه مورد نیاز برای آغاز مرمتها در استان زنجان را حدود 4 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: «این اعتبار هم استانی است هم ملی و تنها در بخش میراث فرهنگی پیشنهاد شدهاست درحالی که بودجه بخش گردشگری و صنایع دستی جداگانه مشخص میشود.»
رحمتی همچنین از تعامل با شهرداری به منظور منظرسازی سلطانیه خبر داد و گفت: «از بابت منظرسازی با شهرداری به نتیجه رسیدیم که کمیته ویژه معماری شهر سلطانیه تشکیل شود. در این کمیته نمایندگان و کارشناسان تشخیص میدهند که بدنه سازی برای سلطانیه انجام شود که منظر حفظ شود.»